Komoly próbatétel előtt a Hertha


Hertha2.85  döntetlen3.40  Mönchengladbach2.45
Aligha számított bárki is ilyen jó szezonkezdetre a Herthánál. Tíz forduló után az ötödik helyen állnak a berliniek, mérlegük 5-2-3. Dárdai Pál irányítása alatt ebben a szezonban még veretlenek hazai pályán, a tizenkét megszerezhető pontból tízet gyűjtöttek. Otthon a kapujukat sem könnyű bevenni: négy meccs alatt mindössze kétszer kapitulált a védelmük.

A jó védekezésre szükségük is lesz a hazaiaknak, ugyanis a ’Gladbach igen-igen jó formába került az edzőváltást követően és zsinórban öt bajnoki meccset nyert meg úgy, hogy mérkőzéseként minimum két gólt szerzett a gárda és a hétközi kupameccset is sikerrel vették a Schalke vendégeként.

Apropó kupa, Dárdaiék is továbbjutottak, miután a hosszabbításban nagy nehezen legyűrték a másodosztályú FSV Frankfurtot. Kérdés, hogy mennyire maradt benne az a meccs a berlini játékosok lábában?

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.80


Schalke1.82  döntetlen3.60  Ingolstadt4.50
Érthető módon igen nagy csalódást keltett a föntebb már említett Mönchegladbach elleni kupameccs a Schalkénál. Nem mellesleg ez volt zsinórban a gelsenkircheni gárda második elveszített tétmeccse a ’Gladbach-al szemben, ugyanis a Bundesliga tízedik fordulójában is velük játszottak és kikaptak 3-1-re.

A lehető legrosszabbkor került hullámvölgybe a Schalke, ugyanis az újonc Ingolstadt elleni meccs után igen durva mérkőzések elé néznek. BL csoportmeccs Prágában, majd a Dortmundhoz látogatnak, utána fogadják a Bayern Münchent és a hónap végén jelenésük van Leverkusenben.

Talán az Ingolstadt ellen még összeszedhetik magukat, ugyanis a vendégek zsinórban két bajnokit rúgott gól nélkül veszítettek el (1-0 Stuttgartban, majd 0-1 hazai pályán a Hertha ellen). Egyébként az Ingolsatdt eddig mindössze hat gólt szerzett a bajnokságban, ennél kevesebbet egyik csapat sem rúgott. Mondjuk azt sem árt figyelembe venni, hogy ez idő alatt mindössze nyolcat kaptak, ami meg a második legjobb mutató a mezőnyben (csak a Bayern kapott kevesebbet, szám szerint négyet).

Kötelező győzelem előtt áll a Schalke és ez könnyen görcsössé teheti őket.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.80


Werder Bremen8.25  döntetlen4.60  Dortmund1.40
Mintha föltámadt volna a Bréma, legalábbis öt elveszített bajnoki meccs után az előző hétvégén nyerni tudtak a Mainz vendégeként (1-3), majd a kupában is győztek 1-0-ra hazai pályán, a Köln ellen.

A Dortmunddal szemben viszont így sincs túl sok esélyük. A vendégek bombaformában vannak, a hétközi kupafordulóban egy hetest hintettek a Paderbornnak és ez azt jelenti, hogy ebben a szezonban 19 meccsen már 61 gólnál járnak, ami egészen elképesztő statisztika. Ebből kifolyólag érdemes lehet akár hendikeppel fogadni a vendégsikerre.

Tipp: Fogadás hendikeppel, Dortmund 1-0 @ 1.97

Eredő odds: 6.38