Ki töltheti a szünetet az élen?


Bayern München1.40  döntetlen5.00  RB Leipzig8.50
A két együttes egyaránt 36 pontot szerzett az elmúlt 15 forduló során, a Bayern München csak jobb gólkülönbségének köszönhetően állhat az első helyen. Ez igencsak sovány előny, főleg ha figyelembe vesszük azt is, hogy mindössze egyetlen egy gól jelenti a két csapat közti különbséget.

A hétvégén roppant gyenge játékkal rukkolt elő a Bayern München: nagy nehézségek árán, Douglas Costa kései góljának köszönhetően tudtak győzni a Darmstadt otthonában. A Leipzig viszont kényelmes győzelmet aratott a Hertha házigazdájaként (2-0).

A hazai csapatnál kérdéses Arjen Robben játéka, az viszont biztos, hogy Jerome Boateng kihagyja a találkozót válloperációja miatt. A Leipzigből két védő is hiányzik majd Marvin Compper és Marcel Halstenberg személyében.

Érdekes és egyúttal jelzésértékű statisztika, hogy ebben a szezonban a Bayern öt meccsből csak egyet tudott megnyerni, ha az első hét helyezett valamelyikével került szembe. Ralph Hasenhüttl, a Leipzig edzője ezt úgy fogalmazta meg, hogy a Bayern München egyáltalán nem legyőzhetetlen. Igaza van, különösen ha a korábbi szezonokat vesszük alapul.

A Leipzig meg egy jó masszív csapat, amely bárki ellen esélyesként lép pályára, úgyhogy a vendégek pontszerzése egyáltalán nem volna meglepő. Sőt, egy vendéggyőzelem sem lenne az.

Tipp: X2 3.10


Hoffenheim1.65  döntetlen4.00  Werder Bremen5.25
A Hoffenheim ugyan nem tudta megverni múlt hét pénteken a Dortmundot (2-2) de nagy rá az esély, hogy veretlenül mehetnek téli szünetre Szalai Ádámék. Sebastian Rudy ugyan eltiltás miatt kihagyja majd a találkozót, de nélküle is a hazai csapat számít a meccs favoritjának.

A Bréma is döntetlent játszott az előző fordulóban, a Köln házigazdájaként (1-1). Ha most is pontot/pontokat akarnak szerezni, akkor olyan ellentmondást nem tűrő játékot kell produkálniuk, mint amilyet Berlinben láthattunk tőlük, amikor bő egy hete 1-0-ra verték a Herthát.

Ugyanakkor a Hoffenheim játékosai frissebbek lehetnek, tekintve, hogy egy nappal többet pihenhettek az előző forduló óta. Akárhogy is nézzük, de a házigazdák jelenleg sokkal jobbak a Brémánál és az eredményben is tükröződhet ez a különbség.

Tipp: Félidő/Teljes játékidő – Hazai/Hazai 2.50


Hertha1.60  döntetlen3.80  Darmstadt6.25
Májusban találkozott utoljára a két csapat és akkor a Darmstadt 2-1-re tudott nyerni Berlinben; akkor ennek a győzelemnek köszönhetően megőrizte tagságát a Bundesligában. Ez minden bizonnyal kedves emlék a vendégek számára, ám a jelen sokkal keservesebb, hiszen nyolc ponttal az utolsó helyen áll a Darmstadt. Ahogy az már föntebb szóba került, a Bayern München ellen majdnem összejött számukra a pontszerzés az előző körben és hát magunk közt szólva, meg is érdemelték volna azt.

A Hertha teljesítménye visszaesett a két előző fordulóban: előbb a Brémától kaptak ki otthon, majd a Lipcsétől idegenben. Még így is a negyedik helyről várhatják az esztendő utolsó bajnokiját, de az intő jel számukra, hogy sem a Brémának, sem pedig a Lipcsének nem tudtak gólt rúgni.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 1.78