Jön a szünet előtti utolsó forduló


Köln6.85  döntetlen4.65  Dortmund1.47
Nincs irigylésre méltó helyzetben a Köln. Igaz, a tízedik helyről várhatják ezt a fordulót, viszont elmúlt négy bajnoki meccsükön nem sok örömben lehetett részük. Ezen a négy mérkőzésen mindössze egy gólt szereztek, mondjuk azt pont az előző hétvégén hozták össze egy brémai 1-1 alkalmával. Előtte viszont 1-0-ra kikaptak otthon az Augsburgtól, illetve 0-0-s döntetlent játszottak a Mainz és a Darmstadt ellen.

Ezek után azt várhatnánk, hogy ez sem lesz egy gólgazdag meccs, hiszen a Köln holtversenyben a harmadik legkevesebb gólt lőtte a bajnokságban és csak húszat kapott, ami ugyan nem a legjobb, de azért nem rossz mutató.

A Dortmund viszont elképesztő ütemben termeli a gólokat és már negyvenhat találatnál jár a sárga-fekete csapat (ez eggyel több, mint amennyit a listavezető Bayern München szerzett). Ezekből a gólokból Pierre-Emerick Aubameyang tizennyolcat vállalt és nem mellesleg a hétközi kupameccsen is betalált, melyet 2-0-ra nyert a Dortmund az Augsburg vendégeként.

Tipp: Aubameyang gól @ 1.82


Hannover14.00  döntetlen6.30  Bayern München1.22
Volt egy pont szeptember vége, október eleje táján, amikor úgy tűnt, hogy a Hannover szezonja most talán nem felétlenül csak a kiesés elleni küzdelemről szól majd. Viszont most már elég világosan látszik, hogy Huszti Szabolcs egykori csapata ugyanott folytatja, ahol az előző szezonban abbahagyta, azaz néha azért szereznek pontokat, de nem túl sokat.

Az előző öt bajnoki fordulóban összesen három ponttal gazdagodott a Hannover, de csak azért mert otthon 4-0-ra legázolta az újonc Ingolstadtot. A másik négy meccset viszonylag simán elveszítették sorrendben a Hertha, a ’Galdbach, a Schalke és a Hoffenheim ellen.

Így aztán sok reményük nem maradt a Bayern München ellen. Noha mostanában elmaradtak a lehengerlő győzelmek a bajorok részéről, sőt a Mönchengladbach vendégeként még egy vereség is becsúszott; elég meglepő volna, ha nem három ponttal zárnák az évet Müllerék.

Tipp: Félidőben 2 @ 1.61


Hertha2.20  döntetlen3.35  Mainz3.35
Egy győzelemmel felteheti az i-re a pontot a Hertha. Dárdai Pál csapata nagyszerű félszezont produkált és igazából egy pont is elég lehet ahhoz, hogy a harmadik helyen teleljen a csapat, amire nagy eséllyel senki nem számított Berlinben.

A Bayern elleni, teljesen elfogadható 2-0-s vereség óta zsinórban három tétmeccset nyert a Hertha: bajnokin legyőzték a Leverkusent, majd az előző fordulóban 4-0-ra nyertek a Darmstadt otthonában, a hétközi kupameccset pedig Nürnbergben húzták be (0-2). A három meccs alatt egy kapott gól igen jónak számít és tekintve, hogy a Mainz nem szórja a gólokat, a hazai csapat számít favoritnak.

Mondjuk elég kellemetlen ellenfél a Mainz, nem véletlenül maradt veretlen az előző hat fordulóban (három győzelem, három iksz), de nem túl valószínű, hogy három ponttal távoznának majd Berlinből, ugyanis ez ősszel csak a Mönchengladbachnak sikerült.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.84

Eredő odds: 5.39