Jön a 147. Ruhr-vidéki derbi!


Leverkusen1.47  döntetlen4.40  Köln7.00
Ahogyan az várható volt, sok gólt hozott a Leverkusen római vendégjátéka, de ezzel a ténnyel nem lehettek túl elégedettek a németek, hiszen 3-2-re kikaptak. Ugyanakkor még mindig van esélyük arra, hogy továbbjussanak a Bajnokok Ligája E jelű csoportjából.

A Bundesligában a hetedik helyről várhatják a tizenkettedik fordulót, múlt héten rakkolós meccsen kaptak ki a Wolfsburg vendégeként. Otthon viszont elég jól megy nekik a szekér, eddig csak a Darmstadt tudott győzni náluk még szeptember közepén és emellett nyertek a Hoffenheim, a Mainz és a Stuttgart ellen, illetve ikszeltek az Augsburggal.

Most egy olyan ellenfél érkezik hozzájuk, melyet kötelező hazai pályán elintézniük. A Köln ugyanis legutóbbi négy tétmeccséből hármat elveszített (három bajnokiról és egy kupameccsről van szó) és mindez még hagyján, de gólt egyik alkalommal sem sikerült szerezniük.

Tipp: Félidőben 1 @ 1.97


Bayern München1.12  döntetlen8.50  Stuttgart23.00
A szerdai BL meccsen oktatott a Bayern München és a leckének az Arsenal volt a szenvedő alanya: 5-1-ra kaptak ki a bajoroktól. Robbenék ezzel a győzelemmel el is oszlatták azokat a kétségeket, melyek esetleg az Eintracht Frankfurt elleni 0-0 után adódtak.

Ez a gól nélküli döntetlen volt eddig a Bayern egyetlen botlása a bajnokságban, melyet még mindig magabiztosan, öt pont előnnyel vezet a második helyezett Dortmund előtt. Csakúgy, mint a Leverkusen esetében, itt is egy kellemes ellenfelet fogadnak a házigazdák, hiszen a Stuttgart már jó pár szezon óta a sereghajtók közé tartozik a német első osztályban.

Egyébként a Stuttgart utoljára 2010 márciusában tudott nyerni Münchenben, azóta rendre a bajorok nyerték ezt a párosítást (10 bajnoki, 3 kupameccs, 37 müncheni gól a mérleg). A vendégek aktuális formája pont olyan, ahogyan azt megszokhattuk az utóbbi esztendőkben: a sok verség mellé néha becsúszik egy-egy pontszerzés, de náluk erősebb csapatot már jó régen nem tudtak megszorongatni. Bár az előző fordulóban megverték otthon a Darmstadtot, viszont idegenben nem igazán megy nekik, egy rúgott gól is már szép teljesítmény volna tőlük.

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül @ 1.81


Dortmund1.35  döntetlen5.35  Schalke8.00
A forduló legjobban várt összecsapása a 147. Ruhr vidéki-derbi, melynek abszolút esélyese a hazai csapat. A Dortmund ugyanis megállíthatatlannak tűnik, a Münchenben elszenvedett súlyos vereség óta minden tétmeccsét megnyerte. Támadóik kiváló formában vannak, Aubameyang, Mkhitaryan és Reus például csütörtökön is remekbe szabott produkcióval rukkolt elő a Qabala elleni EL meccsen – nem mellesleg a Dortmund négy fordulót követően már biztos továbbjutó.

Ezzel szemben a Schalke szinte tökéletes ellentéte a Dortmundnak. Utoljára október közepén tudtak győzni (a Herthát verték otthon 2-1-re), azóta viszont nyeretlen a gelsenkircheni együttes. Az előző hétvégén 1-1-es döntetlent játszottak az Ingolstadt házigazdájaként, majd Prágában is megismételték ezt az eredményt a csütörtöki Európa Liga mérkőzésen.

Tipp: Lapok száma 3,5 felett @ 1.63

Eredő odds: 5.81