Ingolstadtban lehet bajnok a Bayern München


Ingolstadt14.25  döntetlen6.15  Bayern München1.22
Kedden kiesett a Bajnokok Ligájából a Bayern, de szombaton rögtön egy bajnoki címmel vigasztalódhatnak a bajorok az Ingolstadt otthonában. A hazai csapat remek partner lehet ebben, ugyanis a legutóbbi három fordulóban nyeretlen maradt pedig nem léptek pályára világverő csapatokkal szemben. Előbb kikaptak 2-0-ra a Darmstadt otthonában, majd otthon 2-2-es döntetlent játszottak a már fix kieső Hannover házigazdájaként, múlt héten pedig a Hoffenheim vendégként szenvedet 2-1-es vereséget.

Decemberben roppant szoros meccset játszott a két együttes, melyet aztán Müller és Lewandowski góljaival nagy nehezen behúzott Guardiola csapata. Most nagy eséllyel a Bayern jobban nekimegy majd az Ingolstadtnak – egyrészt azért, hogy bebiztosítsák a bajnoki címet, másfelől meg, hogy valamelyest feledtessék a keddi BL fiaskót. Ráadásul a hazai csapatnak már minden mindegy: kiesni nem fognak, az meg végül is lényegtelen, hogy a nyolcadik és a tizenötödik hely között pontosan hol is végeznek majd.

Tipp: Bayern München -1 @ 1.57


Hertha1.75  döntetlen3.75  Darmstadt4.75
A berliniek utoljára március közepén győztek a bajnokságban, azóta viszont már öt forduló lepörgött és mindössze egy pontot szereztek (2-2-es döntetlen a Hannover házigazdájaként), de ez is még április elején történt. Azóta zsinórban három mérkőzést veszített Dárdai Pál csapata, ám minden rossz sorozatnak vége szakad egyszer.

A látványos formahanyatlás ellenére a Hertha még az előkelő, ötödik helyről várhatja az utolsó előtti fordulót és ez a helyezés nem mellesleg Európa Liga indulást ér. Ez kellő motivációt jelenthet a számukra, mint ahogyan az is, hogy otthon ez az utolsó mérkőzésük a szezonban.

Ugyanakkor a vendégek biztos nem feltartott kézzel érkeznek majd, hiszen a 14. helyezett Darmstadt még simán kieshet, ha úgy alakulnak az eredmények. Viszont a legutóbbi két bajnoki meccsüket elveszítették (4-1 Kölnben, illetve 1-2 otthon a Frankfurttal szemben) úgyhogy nincs a legjobb formában a vendégcsapat.

Tipp: Hazai @ 1.75


Schalke1.65  döntetlen4.10  Augsburg5.00
Dárdaiék egyik nagy vetélytársa a hatodik helyezett Schalke, amely csupán egy ponttal van lemaradva az ötödik berliniek mögött. Az egész szezonban hullámzó teljesítményt nyújtottak, de még így is odaérhetnek akár a BL selejtezőt érő negyedik helyre is.

Az Augsburg ellen viszont nem lesz olyan könnyű dolguk, mint a Hannoverrel szemben volt a múlt héten (négy fordulón át tartó nyeretlenséget törtek meg 3-1-es idegenbeli győzelmükkel) ugyanis a vendégcsapat igen masszív. A legutóbbi négy fordulóban 10 pontot gyűjtöttek, gólt pedig nem kaptak az elmúlt három meccsük során. A kiesés réme pedig még mindig fenyegeti őket, szóval várhatóan mindent megtesznek majd a pontszerzés érdekében.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 2.65