Indul a pörgés a Bundesligában


Hertha2.75  döntetlen3.05  Hoffenheim2.75
Nincs könnyű helyzetben a Hertha, amely egy parádés ősz után tavasszal már kevésbé meggyőző teljesítményre képes. Ennek oka leginkább a sérülések magas számában keresendő és Dárdai Pálnak megint azzal kellett szembesülnie a válogatott meccsek után, hogy nem számíthat jó pár kulcsjátékosára.

A berlini csapat magyar szakvezetője Julian Schieber, Ondrej Duda, Mitchell Weiser, Sinan Kurt és Fabian Lustenberger mellett Marvin Plattenhardtot is nélkülözni kényszerül péntek este. Anthony Brooks és Salomon Kalou játékára ugyan van esély, de korántsem biztos, hogy sikerül összedrótozni őket. Ennyi sérült bármelyik csapatnál a világon nagy fejfájást okoz, ezzel szemben Dárdai közölte, hogy nem akar kifogásokat és mindenképpen jó szereplést vár csapatától. Nem mellesleg ez egy igen fontos meccs lesz, hiszen egy győzelemmel följebb zárkózhat a negyedik helyen álló Hoffenheimhez az ötödik Hertha (a két csapat között jelenleg öt pont különbség van).

A berlinieknek igen jó hazai mérlege van, ebben a szezonban csak a Bréma tudott náluk nyerni (0-1), illetve még a Bayern rabolt pontot tőlük (1-1), az összes többi bajnokit megnyerte a Hertha pályaválasztóként. A Hoffenheim is inkább csak otthon gyűjtögeti a pontokat: a legutóbbi nyolc idegenbeli meccsükből csak egyet nyertek meg. Ugyanakkor a vendégeknél nincsenek sérültek és a kontratámadásaik életveszélyesek.

Tipp: Gólok 2,5 felett 2.10


Bayern München1.10  döntetlen10.00  Augsburg25.00
A bajorok sem úszták meg sérülés nélkül az elmúlt heteket. Manuel Neuer például kéthetes kihagyásra számíthat, míg Xabi Alonso és Javi Martinez eltiltását tölti. Aggodalomra viszont így sincs túl sok indok, hiszen a listavezető Bayern előnye 13 pont a második helyezett Lipcsével szemben és kis túlzással a B csapatnak is illene legyőzni a kiesés elől menekülő Augsburgot az Allianz Arénában.

A vendégcsapat az elmúlt szezonok során okozott pár meglepetést a Bayern Münchennel szemben, ám a legutóbbi négy találkozót rendre a bajorok nyerték. Nagy eséllyel ez most is így lesz, de az Augsburg biztos nem adja majd könnyen a bőrét, ami lőtt gól(ok) formájában nyilvánulhat meg.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 2.43


RB Leipzig1.34  döntetlen4.80  Darmstadt10.00
A második helyezett Lipcsének úgy kellet egy kis szünet, mint a falat kenyér. A legutóbbi három fordulóban mindössze egy pontot szereztek (2-2-es döntetlen Augsburgban) majd két bajnokit is lőtt gól nélkül veszítettek el (Wolfsburg 0-1, illetve Bréma 3-0). Az könnyen meglehet, hogy a góllövéssel még továbbra is lesznek gondjaik, ugyanis Timo Werner még mindig sérült, helyette Davie Selkének kell megoldania a feladatot elöl. Naby Keita viszont felépült, úgyhogy a középpályás várhatóan a kezdőcsapatban jut majd szerephez.

A másik oldalon Terrence Boyd bizonyíthat, akit pont a Lipcse adott kölcsön Darmstadtba. Egyébként a vendégek már aligha kerülik el a kiesést, ugyanis még az osztályozót érő 16. hely is szinte beláthatatlan távolságra, 12 pontnyira van tőlük. Ennél alkalmasabb ellenfelet tehát nem is kívánhatna most a Lipcse, már csak azért sem, mert a Darmstadt az összes idegenbeli meccsét elveszítette a szezonban.

Tipp: Hazai -1,75 (ázsiai) 2.28


Ingolstadt2.17  döntetlen3.10  Mainz3.70
Két, nem túl jó formában lévő csapat találkozik vasárnap délután. Az Ingolstadt ebben a naptári évben mindössze hét pontot szerzett és a Darmstadt mellet ők még a fix kiesőjelöltek. Ugyanakkor a hazai csapat teljesítménye kicsit csalóka, mert nem játszanak annyira rosszul, de az eredmények csak nem jönnek.

A Mainznak sem megy túl jól mostanában, tavaszi mérlegük 2-3-3. Főleg támadásban gyengültek sokat, ennek egyik oka Yunus Malli januári eladása. Azóta mindössze hétszer voltak eredményesek a Mainz játékosai. Idegenben nem igazán megy nekik, szóval egy hazai győzelem nem lepne meg senkit.

Tipp: Hazai 2.17