Hova tovább Jürgen Klopp?


Dortmundi éveinek csúcsa volt a Bayern München elleni BL döntő, melyet ugyan elveszített a Götzét addigra elveszítő sárga-fekete gárda, de azért így is bőven akad olyan esemény amelyre nyilván szívesen emlékszik vissza a kiváló tréner. Ilyen például a bajorok 5-2-es megsemmisítése a 2012-es német kupadöntőben. Ráadásul abban az évben a bajnoki címet is elhódította a BvB: duplázásra eladdig nem akadt példa a csapat történetében.

Klopp nem mindennapi figura és természetesen egyből beindult a találgatás a következő klubját illetően. Azt már leszögezte a német mester, hogy nem fáradt és nem kíván semmilyen szünetet tartani. Új állást viszont mindenképpen szeretne és nem kizárt, hogy Angliába teszi át székhelyét. Persze más klubok is szóba kerülhetnek.

 

Manchester City 1.70

Manchester City FC v Borussia Dortmund - UEFA Champions League : News Photo

Ha angol csapatról van szó, akkor a legnyilvánvalóbb célállomás Manchester kék fele. A 2015-ös esztendő finoman szólva sem sikerült jól a City-nek, Manuel Pellegrini alatt pedig igencsak inog a kispad. Reformokra van szükség a klubnál és Kloppnak bőven van abban tapasztalata, hogyan kell egy csapatot újra felépíteni.

 

Liverpool 5.00

Liverpool v Manchester United - Premier League : News Photo

A Liverpool isképben van. Luis Suarez távozása igencsak betett nekik és a vörösök gyengén kezdték a szezont. Aztán megrázták magukat a fiúk és Rodgers vezetésével még odaérhetnek az első négy közé, ami azért is érdekes, mert Klopp csak olyan csapathoz hajlandó szerződni, amely indul a Bajnokok Ligájában. Plusz a Liverpool egy olyan alakulat, amely a leginkább hasonlít a Dortmundhoz és ez sem egy utolsó szempont. Ugyanakkor a 'Pool jelenleg négy pontra van a negyedik helytől és korántsem biztos, hogy odaér. Bár a Manchester City szerencsétlenkedését elnézve simán előfordulhat.

 

Arsenal 7.00

FBL-ENG-PR-BURNLEY-ARSENAL : News Photo

Wenger távozása időről-időre visszatérő mantra az angol sajtóban, ami nem csoda, hiszen 1996 óta az Arsenal edzője. Persze a farncia menedzser nem fog csak azért távozni a klubtól, mert Klopp hirtelen elérhetővé vált, sőt. Wenger öreg bútor az Arsenalnál és nem kizárt, hogy a halál is a kispadon éri majd egy londoni derbi izgalmai közben/után.

 

Real Madrid 7.00

FBL-EUR-C1-REALMADRID-DORTMUND : News Photo

Annak ellenére, hogy a Real Madrid még mindig esélyes a bajnoki címre és a BL-ben is állják a sarat, egyesek már azt suttogják, hogy Carlo Ancelotti a szezon végén veheti a kalapját. Ugyanakkor Kloppot igen nehéz elképezelni egy olyan klub élén, ahol nincs idő az építkezésre és az eredményeket azonnal produkálni kell.

 

Manchester United 14.00

RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS : News Photo

Klopp valószínűleg már bánja, hogy nem tavaly hozta meg ezt a döntést. Ugyanis a német edző rajta volt a MU listáján, miután David Moyes távozott, de túl sokat kellett volna érte fizetni a Dortmundnak. A többi már történelem: van Gaal jött és vele nem is szerepelnek rosszul a Vörös Ördögök. Nem túl valószínű, hogy belátható időn belül változna a felállás a manchesteri kispadon.

További lehetséges csapatok:

Tottenham 14.00 Atlético Madrid 31.00 Bayern München 101.00 Schalke 201.00