Hétközi forduló Németországban


Borussia Dortmund1.90  döntetlen3.65  Wolfsburg3.80
Egészen hihetetlen, amit a Dortmund produkál: míg a Bajnokok Ligájában a legjobb tizenhat között várják a tavaszt, addig a hétközi Bundesliga fordulót az osztályozót érő 16. helyről. Múlt hét szombaton a Hertha vendégeként kaptak ki 1-0-ra, ez volt a kilencedik vereségük a szezonban.

Most egy győzelemmel följebb léphetnek, ugyanis az előttük álló Stuttgart kikapott kedden. Az előző szezonban ennél a párosításnál egy viszonylag sima hazai győzelemre lehetett számítani (mint ahogy az meg is történt akkor), most korántsem ilyen egyértelmű a helyzet és nemcsak a Dortmund siralmas teljesítménye miatt.

Ugyanis a Wolfsburgnak eddig elég jól megy: a második helyen állnak, hat pont előnyük van a harmadik helyezett Leverkusennel szemben. Bár az előző fordulóban csak 1-1-es döntetlent értek el a Paderborn ellen, de nem álltak messze a győzelemtől.

Tipp: X2 @ 1.86


Borussia Mönchengladbach1.45  döntetlen4.55  Werder Bremen6.50
Az előző két fordulóban négy pontot gyűjtött a ’Gladbach; otthon 3-2-re győztek a Hertha ellen, majd a Leverkusen vendégeként játszottak 1-1-es döntetlent. Hazai mérlegük a szezonban 4-3-1, mondhatni kötelező a győzelem az utolsó helyen kullogó Bréma ellen.

Viszont annyira nem kilátástalan a Werder helyzete: az utolsó három helyezett csapatnak egyaránt 14 pontja van. Februárban pontot tudtak rabolni a Mönchengladbachtól, elég nagy bravúrnak számítana, ha ezt megismételnék. Idegenbeli mérlegük a szezonban 1-2-5, csupán kétszer fordult elő, hogy ne lőjenek gólt épp aktuális házigazdájuknak. Plusz a Mönchengaladbach is csak két olyan bajnokit játszott otthon, ahol a vendégcsapat nem talált be (mondjuk ebből az egyik a Bayern München volt).

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.60


Hoffenheim3.15  döntetlen3.45  Bayer Leverkusen2.20
Szalai Ádám hathatós közreműködésével (gól és gólpassz) nyert múlt hét pénteken 3-2-re a Hoffenheim otthon, a Frankfurt ellen. Ez volt az ötödik győzelmük hazai pályán ebben a szezonban. Huszonhárom ponttal a hetedik helyen áll a csapat, mindössze egy pont hátránya van a Leverkusennel szemben.

Egyébként ezt a párosítást többnyire a Leverkusen nyeri, csupán idén márciusban kaptak ki a Hoffenheimtől. Mondjuk akkor pont hullámvölgyben voltak a gyógyszergyáriak, bár talán ez most is igaz rájuk. Az előző két fordulóban csak egy pontot szereztek (vereség a Bayern otthonában, majd 1-1 a Galdbach házigazdájaként).

Tipp: Szalai gól @ 3.20

Eredő odds: 9.52