Hétközi forduló a németeknél


Borussia Dortmund1.42  döntetlen4.50  Augsburg7.35
Gólnélküli döntetlent játszott a tavaszi szezon nyitófordulójában a Bayer Leverkusen vendégeként a Borussia Dortmund és így a tabella utolsó helyére csúszott vissza. Kloppék helyzete súlyos, de még nem reménytelen: 16 pontjuk van, és ha úgy tetszik ez csak tízzel kevesebb, mint amennyivel a hetedik helyen álló Hoffenheim rendelkezik.

Persze a Dortmundnak ettől még sürgősen el kell kezdeni meccseket nyerni, hiszen minden forduló után tovább nőhet a differencia. Szerda este pedig remek alkalom kínálkozik arra, hogy begyűjtsék a három pontot Reusék: amióta az Augsburg az első osztályban vitézkedik, a Dortmund a lehetséges 21 pontból összesen tizenhetet szerzett ellenük.

A vendégek eddigi legjobb eredménye házigazdájukkal szemben maximum a döntetlen volt – nagyjából egy évvel ezelőtt is ikszeltek a Westfalenstadionban Signal Iduna Parkban (2-2). Amúgy most egy ilyen eredménnyel nem is biztos, hogy elégedettek lennének a vendégek, hiszen az előkelő ötödik helyről várhatják a hétközi fordulót.

Az Augsburg múlt héten győzelemmel vágott neki a tavasznak, hazai pályán nyert 3-1-re a Hoffenheim ellen. Idegenben viszont nem ment túl jól nekik az ősszel: a felsőházi csapatok vendégeként rendre vereséget szenvedtek. Persze erre mondhatjuk, hogy a Dortmund jelenleg olyan messze van a felsőháztól, mint Nikolics az angliai szerződéstől, de ettől még a vendéggyőzelem bőven a meglepetés-kategóriába tartozna.

Tipp: Félidőben X @ 2.38


Hertha5.25  döntetlen3.75  Bayer Leverkusen1.67
Vereséggel kezdett múlt hét vasárnap a Hertha: Brémában kaptak ki 2-0-ra és ennek köszönhetően a 15. helyre esett vissza Dárdai Pál kenyéradója. Az ősszel is jobbára csak bukdácsoló berlini klub hazai mérlege 4-1-4; utoljára 2013. novemberében fogadták a Bayert és 1-0-ra kikaptak. Azóta még kétszer játszottak aktuális vendégeik ellen: Mindkét leverkuseni találkozó a gyógyszergyáriak győzelmével ért véget.

Mint már föntebb szó esett róla, 0-0-s döntetlennel kezdte a 2015-ös esztendőt a Leverkusen. A Bajnokok Ligájában is érdekelt klub idén is a nemzetközi kupaszereplést érő helyek valamelyikére pályázik, ehhez viszont nem elég döntetleneket játszani.

Idegenbeli teljesítményük meglehetősen hullámzó volt az ősszel (3-2-3); csupán háromszor fordult elő, hogy ne kaptak volna gólt.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.92


Hoffenheim1.67  döntetlen4.00  Werder Bremen4.90
Vasárnap Augsburgban ugyan 3-1-es vereséget szenvedett a Hoffenheim, de most itt a nagy lehetőség a javításra. Igen pofás hazai mérleggel rendelkeznek Szalaiék: 5-2-2, a Köln és a Leverkusen tudott náluk nyerni az ősszel.

A Bréma győzelemmel indította a tavaszt, ősszel viszont nem igazán ment nekik idegenben (1-1-6). A Hoffenheim elleni mérlegük viszont igen jó: konkrétan 2010-ben kaptak ki utoljára aktuális házigazdájuktól. Azóta nyolc Hoffenheim elleni bajnokiból négyet megnyert a Werder és négy végződött döntetlennel.

Tipp: Szalai gól @ 2.25

Eredő odds: 10.28