Hétközi forduló a Bundesligában


Augsburg–RB Leipzig
Túlzás lenne azt állítani, hogy rohamléptekkel vágott neki az új szezonnak az Augsburg, de a legutóbbi két fordulóban hat pontot szereztek, ami mindenképp figyelemre méltó teljesítmény. Előbb a Kölnt verték otthon 3-0-ra, majd Frankfurtban is győzni tudtak múlt szombaton (1-2).

Az előző szezon meglepetéscsapata, egyértelműen az RB Leipzig volt. Most egyelőre kevésbé szerepelnek jól, az idényt egy 2-0-s vereséggel kezdték Gelsenkirchenben. Azóta viszont veretlen a csapat, győztek a Freiburg és a Hamburg ellen is, a hétvégén pedig 2-2-es döntetlent játszottak otthon a ’Gladbach ellenében. A Bajnokok Ligájában sem szerepeltek rosszul eddig: az első csoportmeccsen ikszeltek a Monacóval (1-1).

A 2016/17-es szezonban kétszer is igen szoros meccset vívtak egymással a felek és ez valószínűleg most sem lesz nagyon másképp.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 1.73


Schalke–Bayern München
Eddig is lehetett sejteni, hogy a Hoffenheim a Bayern München „kriptonitja”, de ez a teória most már végérvényesen beigazolódni látszik. Nem sok csapat mondhatja el magáról, hogy eséllyel lép pályára a bajorokkal szemben, de a Hoffenheim újra és újra képes borsot törni Müllerék orra alá. A harmadik fordulóban Uth duplájával 2-0-ra megverték a Bayernt, amely aztán az Anderlechten (3-0) és a Mainzon állt bosszút (4-0).

A Schalke ellen idegenben viszont nem lesz könnyű dolguk, ugyanis a gelsenkircheniek mintha kijöttek volna az eddig rájuk jellemző szürkeségből és a tabella negyedik helyén állnak. Négy meccsből hármat megnyertek, hétvégén Brémából hozták el a három pontot (1-2). A bajorok ellen nem nagyon villogtak az utóbbi években, de most lehet, hogy sikerül legalább egy pontocskát otthon tartaniuk.

Tipp: Gólok 2,5 felett 1.53


Wolfsburg–Werder Bremen
Ha nem járnánk ennyire a szezon elején, akkor még kiesési rangadónak is titulálhatnánk ezt a párosítást. A Wolfsburg eddig négy, a Werder pedig egyetlen pontot gyűjtött, és ha ez így megy tovább, akkor a tavaszi visszavágó már ténylegesen is a bennmaradásról szólhat.

A Bréma lényegében pont ott folytatja, ahol az előző idényben abbahagyta, azaz tragikusan szerepel. Utoljára április végén tudtak bajnokit nyerni, azóta a vereségek bántóan egyhangú sorát csak egy Hertha elleni 1-1 törte meg a harmadik fordulóban.

A Wolfsburg is szerepelhetne jobban, de most valószínűleg a hazai pálya előnyét kihasználva elindulnak fölfelé.

Tipp: Hazai 1.98