Hétközi forduló a Bundesligában


Hoffenheim5.30  döntetlen4.20  Bayern München1.53
Első ránézésre azt gondolhatnánk, hogy viszonylag sima vendéggyőzelmet hoz ez a párosítás, hiszen a Bayern magabiztosan vezeti a Bundesligát és szombaton gond nélkül átgázolt az Augsburgon (6-0). Viszont a Hoffenheim egy remek formában lévő, masszív csapat, amely hazai pályán ebben a szezonban még nem vesztett bajnokit (8-5-0) és nem mellesleg az igen előkelő, harmadik helyen áll, miután hétvégén 3-1-re győzött a Hertha vendégeként.

A Bayern München dolgát tovább nehezíti, hogy nem számolhatnak a sérült Neuerral, illetve Müller és Costa is kihagyja a találkozót. A Hoffenheim ebben az évben az összes tétmeccsén szerzett legalább egy gólt így talán joggal számolhatunk azzal, hogy nem marad érintetlen a bajorok hálója. A legjobban persze annak örülnénk, ha Szalai gólt szerezne ezen a meccsen, de még arra sem nagyon van garancia, hogy egyáltalán pályára lép majd.

Tipp: Első gól – Hazai 2.90


Mönchengladbach1.82  döntetlen3.45  Hertha4.70
Látványos formahanyatláson megy keresztül a ’Galdbach, legalábbis az előző szezonhoz képest jóval gyengébben muzsikálnak. Ezt a folyamatot a csapat 10. helyezése is jól jelzi, illetve a közelmúlt eredményein is látszik ez. Zsinórban két bajnoki vereség után múlt szombaton egy 0-0-s döntetlent játszottak Frankfurtban, ezt feltámadásnak bajosan nevezhetnénk.

Az ötödik helyen álló Hertha még mindig csak keresi őszi önmagát és a helyzetüket nem könnyíti a sok sérült játékos. Idegenben még nem nyertek mérkőzést ebben az évben Dárdaiék és hát most sem tűnik úgy, hogy három ponttal távoznának majd. Egy iksz talán összejöhet, de pokoli nehéz lesz a vendégek dolga.

Tipp: Félidőben döntetlen 2.00


Wolfsburg1.77  döntetlen3.65  Freiburg4.70
Egyre jobb formában van a Wolfsburg, amely jelenleg a 13. helyről várhatja a hétközi fordulót. Megnyugodniuk viszont még nem lehet, mert annyira sűrű hátul a mezőny, hogy az osztályozót érő 16. hely mindössze egy pont távolságra van tőlük. Ugyanakkor a nyolcadik Freiburg is csak öt ponttal előzi meg őket, szóval egy győzelem esetén nagyot lépne előre a hazai csapat.

Erre meg is van minden esélyük, ugyanis a legutóbbi négy bajnokijukból kettőt megnyertek, többek közt a Lipcsét is megverték idegenben, illetve vasárnap parádés meccsen 3-3-as döntetlent játszottak Leverkusenben. Igaz, tavaszi mérlegük pályaválasztóként nem az igazi (3-0-2) de mivel a Freiburg eléggé küszködik mostanában, ezen akár még javíthatnak is szerda este. A vendégek súlyos verségbe szaladtak bele az előző fordulóban: a Bréma nyert náluk 5-2-re. Előzőleg pedig zsinórban kétszer játszottak 1-1-es döntetlent (a Hoffenheim, illetve az Augsburg ellen) szóval meglepő volna, ha pont a jó passzban lévő Wolfsburg otthonában szednék össze magukat.

Tipp: Félidő/Teljes játékidő – Hazai/Hazai 2.80