A Herthának most már idegenben kéne villantania


Köln2.38  döntetlen3.00  Hertha3.35
A legutóbbi öt fordulóban mindössze két pontot tudott szerezni a Köln. Ennek ellenére még odaérhetnek az Európa Ligát érő hatodik helyre, de ehhez el kéne kezdeniük meccseket nyerni. Az ötödik helyezett Hertha hat ponttal előzi meg őket, szóval ez egy kiváló alkalom a felzárkózásra.

Mondjuk a berliniek kezdenek visszatalálni őszi önmagukhoz, aminek egyik félreérthetetlen jele volt, hogy legyőzték múlt héten 2-1-re a Dortmundot. Ugyanakkor idegenben elég harmatos a teljesítményük: utoljára december elején tudtak nyerni vendégként, azóta zsinórban öt bajnokit vesztettek Dárdaiék, ha nem ők voltak a pályaválasztók.

A Hertha valószínűleg a kontrákra rendezkedik majd be ezen a mérkőzésen, míg a hazaiak megpróbálják majd minél jobban erőltetni a támadásokat. Sok gólt aligha látunk majd ezen a meccsen – a Hertha nagyon szervezett, a Kölnre pedig a meddő támadójáték jellemző.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 1.55


Hoffenheim2.07  döntetlen3.55  Leverkusen3.45
A Leverkusen 0-0-s döntetlent brusztolt ki szerdán az Atlético Madrid vendégeként, ami ugyan semmire nem volt elég (a gyógyszergyárosok 4-2-re kikaptak az odavágón), de Bernd Leno szerint jó az irány. Ez utóbbit mindenki értelmezze úgy, ahogy akarja. Ha a táblázatra pillantunk, az már jóval egyértelműbb képet fest a Leverkusen idei szezonjáról, illetve a közelmúlt eredményei még inkább. A vendégek ugyanis a tízedik helyen állnak és február közepe óta nem nyertek meccset.

A Hoffenheim otthonában nem lesz könnyű dolguk, hiszen Szalaiék labdabirtoklási mutatói kimagaslanak a Bundesliga mezőnyéből. Ennek (is) köszönhetően a negyedik, Bajnokok Ligája selejtezőt érő helyen állnak a házigazdák, akik az elmúlt négy fordulóban rendre veretlenek maradtak.

Ráadásul ebben a szezonban még nem talált legyőzőre otthon a Hoffenheim és mivel a vendégek egy igen fárasztó hétközi összecsapáson vannak túl, nem valószínű, hogy most ők megtörnék ezt a szép sorozatot.

Tipp: Szalai gól 2.65


Wolfsburg1.52  döntetlen4.10  Darmstadt6.75
Bejött az edzőváltás a hazai csapatnál, hiszen Andries Jonkerrel az elmúlt két fordulóban négy pontot gyűjtött a Wolfsburg. A játékosok nyilatkozataiból is az jött le, hogy Jonker képes őket motiválni. Igaz, csak két gólt szereztek eddig az újdonsült mester keze alatt, de a múlt heti 1-0-s győzelmük Lipcsében azért elég komoly jelzésértékkel bír.

A tökutolsó Darmstadt nem kis meglepetésre nyerni tudott múlt hétvégén 2-1-re a Mainz házigazdájaként. A kiesés még egy huszáros hajrá esetén is szinte garantált a számukra, úgyhogy maximum már csak a becsület maradt. Idegenben az összes bajnokijukat elveszítették ebben a szezonban és nehéz arra okot találni, hogy Wolfsburgból miért távoznának akár egyetlen ponttal is.

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül 2.48