Hazai remények


Bayern München1.08  döntetlen10.50  Köln24.00
Úgy néz ki, hogy rendesen fölpörögtek a bajorok – már ami a német bajnokságot illeti, a donyecki 0-0-ával most ne foglalkozzunk. Múlt héten hatot vágtak a Paderborn otthonában, előzőleg pedig nyolcat hazai pályán a Hamburgnak. Ilyen előzmények után senki nem irigyli a Köln csapatát; de legalább úgy tűnik, hogy visszatérhetünk egy, az előző szezonban jól működő fogadási stratégiához: Bayern meccs kétgólos hendivel.

Ugyanis a tabella hátsó részén vergődő Köln nagy eséllyel nem fog csodát tenni az Allianz Arénában, már csak azért sem, mert négy fordulója nyeretlenek a vendégek. Két gólnélküli döntetlen után 1-0-ra kikaptak a ’Gladbachtól, múlt héten pedig hazai pályán ikszeltek a Hannoverrel (1-1).

Tipp: Fogadás hendikeppel (0-2), Bayern München @ 2.00


Bayer Leverkusen1.37  döntetlen4.50  Freiburg9.00
Nem sokan számítottak arra, hogy a Leverkusen három meccses nyeretlenségi sorozata pont az Atlético Madrid elleni BL meccsen fog megszakadni, de pont így történt és parázs mérkőzésen 1-0-ra nyert a Leverkusen. Kérdés, hogy mennyire marad a lábakban a madridiak elleni meccs, de ettől még nem kéne, hogy a Freiburg problémát okozzon.

A megszerezhető tizenöt pontból hetet gyűjtött ebben az évben Freiburg ami annyira nem is rossz, de ahhoz nem volt elég, hogy az osztályozót érő 16. helynél előrébb kerüljenek. Múlt héten 1-1-es döntetlent játszottak hazai pályán a Hoffenheim ellen. Meglehetősen kiszámíthatatlan gárda a Freiburg, de vélhetően a hazaiak behúzzák majd ezt a találkozót.

Tipp: Gólok 3,25 alatt @ 1.52


Borussia Dortmund1.48  döntetlen4.40  Schalke6.35
A Juventus elleni 2-1-es vereség ellenére elmondható, hogy a Dortmund összeszedte magát. A torinói meccset megelőzően három bajnokit is megnyertek zsinórban bár az kétségtelen, hogy a Schalke erősebb csapat a Freiburg, Mainz, Stuttgart triónál. A hazaiak védelme sebezhető, ugyanakkor a támadószekció eléggé rendben van.

Ez nem mondható el a Schalkéról: ebben az évben még nem akadt olyan mérkőzés, melyen egy gólnál többet lőttek volna, ha egyáltalán lőttek. Emellett mindössze kétszer fordult elő, hogy ne kaptak volna gólt, de mindkét mérkőzés hazai bajnoki volt (a Hannover és a Gladbach ellen).

A Dortmund legutóbbi négy tétmeccse rendre három, vagy több gólt hozott, úgyhogy joggal reménykedhetünk abban, hogy ez most is így lesz.

Tipp: Gólok 2,75 felett @ 1.82

Eredő odds: 5.53