Hazai győzelmekkel számolva


Mainz1.95  döntetlen3.50  Hamburg4.00
A Hamburg kezd talpra állni, az előző fordulóban zsinórban második győzelmüknek ölhettek az Augsburg ellen (1-0) és már négy fordulója veretlen a gárda. A Mainz viszont egyre hátrébb csúszik a tabellán, köszönhetően annak a három vereségnek, melyet az elmúlt körök során szedtek össze. Múlt héten a Borussia Mönchengladbach vendégeként kaptak ki 1-0-ra, bár azt feltétlenül vegyük figyelembe, hogy az utolsó percekben szerzett egyenlítő góljukat egy tévesen befújt leshelyzet miatt nem adták meg.

A vendégek eltiltás miatt nélkülözni kényszerülnek Lewis Holtby játékát – úgyhogy a középpályás elkerülheti a kínos találkozást volt csapatával. Ám nem csak ő az egyetlen eltiltott, hanem Johan Djourou sem játszhat emiatt, őt várhatóan Emir Saphic helyettesíti majd a védelem tengelyében.

A Mainzba viszont visszatér Jhon Cordóba és pont a kolumbiai csatár gólerős játéka jelentheti majd a különbséget a két csapat között.

Tipp: Hazai 1.95


RB Leipzig1.60  döntetlen3.70  Hertha6.40
Anthony Brooks sérülése miatt a 19 éves Jordan Torunarigha a Hertha első csapatával edzett a héten és könnyen a kezdőben találhatja magát a lipcsei vendégjáték alkalmával. Egyébként a berliniek múlt héten otthon kaptak ki a Wolfsburgtól – ezzel vége szakadt a kiváló hazai teljesítményüknek.

A Leipzig is kikapott múlt héten, a házigazdákat ironikus módon a kiesés elől menekülő Ingolstadt taszította le a trónról (1-0). Eddig a szezonban még egyszer sem játszott olyan gyengén a frissen gründolt gárda, mint az Ingolstadt otthonában.

Alighanem mindkét csapat tanult az előző forduló kudarcaiból, és bár egyértelműen Dárdai felé húzhat a szívünk, a Leipzig hazai pályán erősebb csapat, mint a Hertha.

Tipp: Hazai 1.60


Schalke1.70  döntetlen3.75  Freiburg5.30
Zsinórban két bajnokit veszített el a Schalke, ráadásul az előző fordulóban hazai pályán kapott ki 1-0-ra a Leverkusentől. A vereség egyik oka Naldo negyedik percben kapott piros lapja volt – a középhátvéd így értelemszerűen kihagyja a Freiburg elleni mecset is.

A Freiburg négy nyeretlen fordulót követően 1-0-ra tudott nyerni múlt héten, a Darmstadt házigazdájaként. Emiatt vérszemet kaphattak és alaposan megnehezíthetik a Schalke dolgát, de a pontszerzés meglepő volna tőlük.

Tipp: Hazai 1.70