Hazai győzelmekben bízva


Wolfsburg1.45  döntetlen4.10  Hannover7.75
Könnyedén jutott a Német-kupa döntőjébe szerdán a Wolfsburg: a harmadosztályú Duisburgot verték idegenben 4-0-ra. A döntőben majd a Dortmunddal játszanak május végén, de ne szaladjunk ennyire előre.

Magabiztosan tartja második helyét a hazai csapat még úgy is, hogy múlt héten 1-0-ra kikaptak az őket üldöző Borussia Mönchengladbach otthonában, aminek köszönhetően már az előző fordulóban bajnok lett a Bayern München. A ’Gladbach négy ponttal van lemaradva a Wolfsburg mögött és tekintve, hogy a még négy forduló van hátra, akár még meg is előzhetik őket. Na, nem mintha olyan borzasztó nagy különbség lenne a második és harmadik hely között. Mindkettő helyezés automatikus BL indulást ér, bár az ezüst szebben csillog.

Hannoverben ennél jóval izgalmasak dolgok vannak: a 29 ponttal a 15. helyen álló együttes még simán kieshet, hiszen az utolsó helyezett Stuttgart is csupán két pontra van tőlük. Huszti egykori csapata igen csehül áll, utoljára tavaly decemberben tudtak bajnokit nyerni, 2015-ben pedig csupán öt pontot szereztek öt döntetlennek köszönhetően. Ebből kettő idegenben jött össze, de ez még így is elég sovány.

Tipp: Félidőben Wolfsburg @ 1.91


Bayer Leverkusen2.30  döntetlen3.40  Bayern München3.10
A negyedik helyezett Leverkusen még akár a dobogót is elcsípheti, bár ehhez az olyan meccseket is meg kell nyernie, mint a soron következő. Annyira nem is lehetetlen vállalkozás ez. A múlt heti, kölni 1-1 ellenére nincs rossz formában a Leverkusen, február vége óta veretlenek a bajnokságban és a múlt heti iksz előtt zsinórban hét bajnoki meccset megnyertek.

A bajorok egészen hihetetlen körülmények között estek ki kedden a kupából hazai pályán. Az biztos, hogy jó sokáig nem fogjuk elfelejteni azt a bénázást, amit a tizenegyes párbajban produkáltak a müncheni játékosok. A hétközi kupameccs további hozadéka, hogy Robben lesérült, ebben a szezonban már biztos nem játszik. Müller pedig az orrát törte így nagy eséllyel ő is kihagyja ezt a meccset.

Ne feledjük azt sem, hogy kedden meg Barcelonában lép pályára a Bayern München és az a meccs nyilván prioritást élvez a bajnokikkal szemben és persze az sem elhanyagolandó, hogy múlt héten már bajnok lett Bayern.

Tipp: 1X @ 1.37


Mainz1.80  döntetlen3.50  Hamburg4.55
Matematikailag még kieshet a tízedik helyen álló Mainz, de erre nincs túl sok esély. Legutóbbi két bajnokijukat megnyerték a Freiburg és a Schalke ellen, különösen az utóbbi komoly fegyvertény.

Zsinórban öt vesztes bajnoki után (ezeken még gólt sem rúgott a Hamburg) tudott nyerni múlt héten az osztályozós helyen álló HSV. Hazai pályán verték 3-2-re az Augsburgot, az viszont durva meglepetés lenne, ha elvinnék a három pontot Mainzból. Már csak azért is mert idegenbeli mérlegük a szezonban 2-3-10.

Ha még azt is hozzávesszük, hogy a Hamburg lőtte a legkevesebb gólt a Bundesligában (összesen tizenkilencet, ez borzasztó kevés, még a tökutolsó Stuttgart is harmincnégyet termelt) akkor aztán végkép nem a vendégek tűnnek esélyesnek.

Tipp: Vendégcsapat góljai 0,5 alatt @ 2.60

Eredő odds: 6.80