Hazai csapatokban bízva


Borussia Dortmund1.33  döntetlen4.90  Mainz9.00
Tizenkilenc ponttal áll az osztályozót jelentő 16. helyen a Dortmund – de legalább nem a kiesőhelyek valamelyikéről várják a 21. fordulót. A hét híre mégsem ez volt, hanem inkább az, hogy Reus marad a klubnál.

Egyébként a múlt héten viszonylag simán hozták a freiburgi kiesési rangadót és hosszú idő után újra győzelemnek örülhettek. Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy soron következő bajnokit is megnyerik ugyanis erre még nem akadt példa a Bundesliga aktuális szezonjában. A hazaiaknál nem lesz bevethető Kevin Grosskreutz, Sebastian Kehl, Sven Bender és Erik Durm sem; Blaszczykowski játéka is kérdőjeles még.

A Mainz hazai pályán kapott ki 2-0-ra múlt héten a Herthától, ahol nem mellesleg Dárdai Pál ült a kispadon, de ezzel alighanem senkinek nem árulunk el újat. A vendégek szeptemberben 2-0-ra verték a Dortmundot, de utoljára 2011-ben szereztek pontot a Signal Iduna Parkban. Idegenbeli mérlegük a szezonban 1-6-3 és csupán kétszer fordult elő a szezonban, hogy vendégként gólképtelenek maradtak.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.91


Bayern München1.07  döntetlen10.50  Hamburg30.00
Az előző fordulóban első 2015-ös bajnoki győzelmüknek örülhettek a bajorok: Stuttgartban nyertek 2-0-ra és ezzel egyébként az utolsó helyre taszították a VfB-t. A tabellát nyolc ponttal vezetik a Wolfsburg előtt.

Kicsit már a jövő hét keddel is foglalkoznia kell a Bayern stábjának/játékosainak, ugyanis kezdődik a Bajnokok Ligája ahol a Donyeck vendége lesz München (a mérkőzést nyilván nem a háborús övezetté lett városban játsszák majd, hanem kb. 1000 kilométerrel arrébb, Lvovban). Szóval nem valószínű, hogy 100 százalékot adna ki majd magából a Bayern, de a győzelem így is elvárható a Hamburggal szemben.

Bár a vendégek most két bajnokit is nyertek zsinórban: előbb Paderbornból hozták el a három pontot, majd otthon verték a Hanniovert 2-1-re. Ugyanakkor Münchenből 2008-ban távoztak utoljára ponttal és azóta nem ritkán óriási vereségbe szaladtak bele a bajoroknál.

Tipp: Félidőben 1 @ 1.33


Mönchengladbach1.70  döntetlen3.60  Köln5.10
Az első két idei fordulóban 1-0-ra nyert a ’Gladbach, múlt héten viszont ugyanilyen arányban kikapott a Schalke vendégeként. Ez teljesen illik a képbe, hiszen a felsőház csapatai közül a Mönchengladbach lőtte eddig a legkevesebb gólt (27) és a Bayernt leszámítva a legkevesebbet is kapta a Bundesliga csapatai közül (17).

Ha már itt tartunk, a kölni csatárok sem termelnek túl sokat (17) viszont a védelem sem zár olyan rosszul (23). Ha még azt is hozzátesszük, hogy a két csapat őszi meccse 0-0-s döntetlennel ért véget, akkor aztán tényleg adja magát egy „2,5 alatt” fogadás.

A Köln egyébként veretlen ebben az évben, az előző két fordulóban egyaránt gól nélküli döntetlent játszott.

Tipp: Gólok 2,25 alatt @ 1.93

Eredő odds: 4.90