Hamarosan zárul a pontvadászat


Bayer Leverkusen 1.33, döntetlen 5.00, Hannover 9.00
Az előző fordulóban a Bayer bebiztosította harmadik helyét, ami egyenes BL indulást ér. Nürnbergben nyertek 2-0-ra, egyébként már hat meccs óta veretlenek és a legutóbbi három fordulóban győztek. Hazai pályán ebben az évben csak az őket megelőző Dortmundtól és Bayerntől kaptak ki a bajnokságban.

A Hannover szezonja már rég elúszott, a kilencedik helyen álló csapat 2-2-es döntetlent játszott múlt héten Mainz-cal. Idén vendégként csak a Greuther Fürth és az Augsburg ellen tudtak nyerni. Nürnbergben ikszeltek, a többi öt idegenbeli fellépésük alkalmával rendre kikaptak.

Tipp: A vendégcsapat nem szerez gólt @ 2.60

Bayern München 1.18, döntetlen Augsburg 15.00
A múlt héten megtört Dortmundban a bajorok 11 tétmeccses győzelmi szériája (ebben a BL meccsek is benne vannak), Schweinsteigerék 1-1-es döntetlent játszottak a második helyezettel. A Münchennek már régóta csak formalitás a bajnokság, de hiba lenne azt gondolni, hogy elfogy a lendületük. Hazai mutatójuk 13-2-1, a Leverkusen tudott náluk győzni, míg a Dortmund és Mönchengladbach egy-egy pontot rabolt a szezon folyamán az Allianz Arénából.

Az Augsburg gyakorlatilag január óta „őrzi” osztályozós helyét és csak abban reménykedhetnek, hogy nem kapnak ki nagyon. Az előző fordulóban a Freiburg vendégeként veszítettek (2-0), idegenbeli mérlegük tavasszal 3-1-4.

Tipp: Hendikeppes fogadás (0-2), a Bayern nyeri a meccset @ 2.40

Hoffenheim, 1.90, döntetlen 3.65, Hamburger SV 3.75
A hazaiaknak simán van még esélye a bennmaradásra. Az Augsburg várhatóan kikap Münchenben, ezért egy győzelemmel a Hoffenheim elléphet a kiesőhelyről. A három pont megszerzése tehát létkérdés, bár ha figyelembe vesszük a nyolc forduló óta tartó szabályos „sormintájukat” (győzelem, döntetlen, vereség, győzelem, döntetlen, vereség, és így tovább) akkor a múlt heti iksz után most vereségnek kellene következnie. Ugyanakkor hazai pályán veretlenek három fordulója, legutóbbi két otthoni meccsüket megnyerték.

A Hamburg viszont az Európa Ligáért hajthat, hiszen csak három pont választja el őket az indulást jelentő hatodik helytől. Idegenben viszonylag kiegyensúlyozottan szerepelnek, mérlegük tavasszal 3-1-3.

Tipp: Döntetlen @ 3.65

VfL Wolfsburg 3.95, döntetlen 3.80, Dortmund 1.80
Az elmúlt nyolc bajnokiján veretlen maradt a Wolfsburg, igaz meccset csak háromszor nyertek, a többi döntetlenre végződött. A középmezőnyben tanyázó csapat ebben a szezonban (sem) alkotott nagyot, viszont hazai pályán erősek. Utoljára március első napjaiban kaptak ki otthon, akkor a Schalke távozott tőlük három ponttal. Múlt héten Hamburgban játszottak 1-1-et.

A bajnoki ezüstérmes Dortmund háza táján valószínűleg jobban várják már a BL döntőt, mint a szombati fordulót. Idegenben továbbra is meggyőzőek a sárga-feketék, tavasszal csak a Ruhr-vidéki rangadót bukták el a Schalke vendégeként.

Tipp: Gólok száma több mint 3.5 @ 2.30