Guardiola német nyelvtudása, mint tényező


Eintracht Frankfurt 11.00, döntetlen 5.75, Bayern München 1.25
Irgalmatlan versébe szaladt bele a Frankfurt az előző héten. A frissen visszajutott Hertha Berlin otthonában 6-1-re kaptak ki és egy ilyen vereség még a legjobb csapatokat is megviseli. Így aztán nagy kérdés, hogy mennyire sikerül összeszedniük magukat a Bayern elleni találkozóig, de nagy csodát nem várhatunk tőlük. Utoljára 2011-ben tudtak pontot szerezni a bajorok ellen, nem túl valószínű, hogy most újra összejön ez nekik.

A nyitófordulóban úgy folytatta Bundesliga szereplését a Bayern, ahogyan azt az előző szezonban abbahagyta. Zsinórban a 38. Bundesliga meccsükön is gólt szereztek, és végül 3-1-re nyerték a Borussia Mönchengladbach elleni meccsüket. Ugyanakkor a játék még nem ment nekik olajozottan – annak ellenére, hogy már a 16. percben 2-0-ra vezettek, a ’Gladbach föltámadt a két bekapott gól után és szépíteni tudtak. Kis szerencsével akár ikszre is hozhatták volna a meccset, de a végén a Bayern München akarata érvényesült. Az olykor döcögő játékot Guardiola nyelvi nehézségekkel magyarázta, ugyanis a mester erősen töri a németet, néha nagy gondot okoz számára, hogy pontosan átadja taktikai elképzeléseit. Mindezek ellenére biztosak lehetünk abban, hogy Pep mindent megtesz majd annak érdekében, hogy Robbenék a megfelelő felfogásban fussanak ki a frankfurti gyepre. 

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez a második félidőben @ 3.05

VfL Wolfsburg 2.80, döntetlen 3.40, Schalke 2.45
Vereséggel kezdte az idei szezont a Wolfsburg, Hannoverben kaptak ki 2-0-ra. A nyári átigazolási időszak alatt jócskán kicserélődtek a játékosok, talán ez lehet a gyenge kezdés egyik oka. Mondjuk az előző szezonban sem szárnyaltak, jobbára csak döntetlenekre futotta az erejükből. Egy jó iksz most is simán benne van a levegőben.

Már csak azért is, mert a Schalke sem brillírozott az első fordulóban, hazai pályán játszottak 3-3-as döntetlent a Hamburg ellen. Ráadásul elég sokáig vesztésre álltak, de a 72. percben Szalai Ádám góljával sikerült az egyenlítés. Az előző szezonban elég hullámzó teljesítményt nyújtott a Schalke, idegenben gyakran elcsúszott a gelsenkircheni gárda. 

Tipp: Döntetlen @ 3.40

FC Nürnberg 2.35, döntetlen 3.30, Hertha Berlin 3.00
A Hoffenheim otthonában játszott 2-2-es döntetlent múlt héten a Nürnberg. Tavalyi siralmas idegenbeli teljesítményüket figyelembe véve ez egészen jó eredmény. A keret náluk is átalakult a nyáron, nyilván kell még egy kis idő, hogy összerázódjanak a játékosok.

Mint arról már előzetesen szó volt, a Hertha nagy arányú győzelemmel kezdte a Bundesliga nyitófordulóját. Utoljára 2004-ben szereztek hat gólt bajnokin, egy Mönchengaldbach elleni meccsen. Kérdés, hogy mennyire tudják majd átmenteni vasárnapra múlt heti formájukat. Ritkán fordul elő, hogy egy csapat zsinórban nagy arányú győzelmeket érjen el.

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 2.00

Borussia Dortmund 1.13, döntetlen 8.00, Eintracht Braunschweig 19.00
Ha már a Bayern esetében úgy fogalmaztunk, hogy ott folytatták, ahol az előző szezonban abbahagyták, akkor méltánytalan volna, ha a Dortmunddal kapcsolatban nem említenénk ezt meg. 4-0-ra nyertek az Augsburg otthonában a múlt héten és sorozatban a 22. idegenbeli bajnoki mérkőzésén szereztek gólt. Ugyanakkor valamiért jobban ment nekik idegenben az előző szezonban is, de ettől még nem valószínű, hogy betliznének hazai pályán az újonc Eintracht Braunschweig ellen. 

Huszonnyolc év után játszhat újra az első osztályban a Braunschweig és derekasan helytálltak múlt héten a Wolfsburg ellen. Igaz, ez az egy ponthoz sem volt elég, végül 1-0-ra kikaptak hazai pályán. Nem túl valószínű, hogy a Dortmund ellen sikerül majd megszerezniük az első pontjukat. 

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 1.92