Folytatódik a Lewnadowski-show?


Mainz13.00  döntetlen6.25  Bayern München1.23
A Leverkusen vendégeként kapott ki a Mainz szerdán (1-0). Hat forduló alatt kilenc pontot gyűjtöttek, ebből hatot otthon. Egyébként eddig három hazai bajnokin vannak túl, ezekből kettőt megnyertek (a Hannover majd a Hoffenheim ellen), egyet pedig elveszítettek (az Ingolstadt nyert náluk még az első fordulóban).

A bajorok ellen nem sok sikerélményben volt részük az utóbbi időkben, egészen 2012 áprilisáig kell visszamenni az egymás elleni eredményekben ahhoz, hogy mainzi pontszerzést találjunk (akkor 0-0-s döntetlent játszottak Münchenben). Utoljára pedig 2011 novemberében nyertek ellenük (3-2 hazai pályán), mondani sem kell, hogy egy ilyen eredmény most durva meglepetés lenne.

Aki látta a keddi Bayern-Wolfsburg bajnokit, az alighanem soha nem felejti el azt a mérkőzést. Félidőben még 1-0-ra ment a vendégcsapat, aztán a második játékrészre beállt Lewnadowski és szűk tíz perc alatt lerendezte a Wolfsburgot. Ilyen rövid idő alatt még senki nem szerzett egymás után öt gólt a német bajnokság történetében (de máshol sem nagyon), kíváncsian várjuk, hogy maradt-e még ott, ahonnan ez jött.

Amúgy eddig hat meccsből hatot nyert a Bayern és mivel a Dortmund csak ikszelni tudott a Hoffenheim otthonában, így a bajorok két ponttal vezetik a bajnokságot.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 2.18


Wolfsburg1.40  döntetlen4.70  Hannover8.00
Az előbb taglalt Lewandowski-show után nem lennénk szívesen a wolfsburgi védők helyében. Az egy dolog, hogy ez ellenfélnél van egy világklasszis csatár, no de – Horti Gábort idézve – „amit a wolfsburgi Dante és Naldo művelt az a defenzív játék Fásy-mulatója volt! Mint a romlott tésztától bekábszizott csirkék az udvaron, ezek ketten úgy kóvályogtak össze-vissza.”

Van min hát javítania a Wolfsburgnak és ebben a Hannover kiváló partner lehet, ugyanis zsinórban három bajnoki meccset is elveszítettek (Dortmund, Augsburg, majd Stuttgart). Idegenben eddig rendre rúgott gól nélkül kaptak ki, míg a Wolfsburg eddig az összes hazai bajnokiját kapott gól nélkül nyerte meg. Ám még így is adja magát a kérdés: vajon mennyire viselte meg a hazai csapatot a müncheni éjszaka?

Tipp: Gólok száma a vendégcsapatnál 0,5 alatt @ 2.16


Dortmund1.13  döntetlen8.00  Darmstadt21.00
Úgy tűnik, helyreállt az élet rendje Dortmundban és az előző szezon vesszőfutása után most újra versenyben vannak a bajnoki címért. Bár a Hoffenheim otthonában elért 1-1-es döntetlen miatt két pontos hátrányba kerültek a listavezető Bayern Münchennel szemben, de hazai pályán valószínűleg behúzzák majd a soron következő bajnokit.

Mondjuk az is elég valószínű, hogy a Darmstadt nem adja majd olcsón a bőrét. A negyedik fordulóban, a Leverkusen vendégeként 1-0-ra megnyert meccsen finoman jelezték, hogy velük is komolyan számolni kell. Egyébként a hétközi fordulóban hazai pályán verték 2-1-re a Brémát, ez volt a második győzelmük a bajnokságban.

Tipp: Gólok 00:00-14:59 – Nem @ 1.43

Eredő odds: 6.73