Folytatódik a helyezkedés a München mögött


Schalke 1.65, Döntetlen 3.75, Mainz 5.25

Szalai Ádám számára minden bizonnyal nosztalgikus érzés volt csapata ellen készülni, bár a magyar csatár messze található a kezdő pozíciótól. A gelsenkircheni csapat a tavaszi félévben veretlen, sorozatban ötödik győzelmüket szeretnék elérni. Jelenleg a Bundesliga negyedik helyén álló csapat három pontra helyezkedik el a hét közben hazai pályán vereséget szenvedő Leverkusen ellen.

Ilyen szempontból persze a Mainz oldalán is találunk bőven motivációs tényezőt, hiszen csak egy hajszál választja el őket a nemzetközi porondtól, e pillanatban a hetedik helyen várják az élmezőny csapatainak botlását. Szokás mondani, hogy minden sorozat megszakad egyszer, de a Schalke a legjobb formában lévő egyesület a München mögött, ráadásul utoljára októberben kaptak ki hazai közönség előtt, így mindenképp a találkozó esélyesei. A Mainz inkább hazai pályán veszélyes ellenfél, a 13. helyen állomásozó Werder Bremen a legerősebb ellenfél, akit sikerült legyőzni. A döntetlenre a historikus adatok alapján kevés az esély, a Schalke otthon, a Mainz idegenben egyaránt 1-1 ilyen végeredményt produkált a szezon során.

Tipp: Schalke @ 1.65

Hamburg 8.50, Döntetlen 5.00, Dortmund 1.36

Zuhanórepülésben várja a Dortmund elleni mérkőzést a szebb napokat is megélt Hamburg. Utolsó pontszerzésük még novemberben volt esedékes, azóta a csapat mérlege 0-7, 5 rúgott gólra jutott 20 kapott. Ez a mutató a liga legrosszabb termése, pusztán a tűrhető rajtnak köszönhető, hogy még megelőzik a Braunschweig gárdáját.

A Dortmund is kisebb hullámvölgybe került a téli félév végén, akkor utolsó hat meccsükből csak egyszer gyűjtötték be a három pontot, de úgy tűnik, hogy felébredtük téli álmukból. A második legtöbb gólt szerezték a szezon során, konkrétan 51-et, amely megegyezik a Hamburg kapott góljainak számával. Amellett, hogy a kikötővárosi csapat védelme a legrosszabb az egész bajnokságban, hazai közönség előtt is a leggyengébb egyesületről beszélünk, az idény folyamán nyolc pontot sikerült összeserénykedni az Imtech Arena füvén.

Tipp: Felett 3.5 - Igen @ 2.06

Stuttgart 2.50, Döntetlen 3.40, Herta Berlin 2.70

Ahogy a Hamburg, úgy a Stuttgart is borzalmas sorozatban van, legutóbbi 9 meccsükön egyszer nem kaptak ki, így egyetlen pont választja el őket a kieső helyek egyikétől. Ezzel szemben a Herta a középmezőny stabil tagja, egy győzelemnyire állnak az EL szereplést jelentő 6. pozíciótól. Mióta kitavaszodott a német bajnokságban, azóta csak a pontok 25%-át gyűjtötte be a Berlin, a mezőny második feléhez tartozó Frankfurt és Nürnberg is pont megverte őket.

Mivel mindkét gárda gyengécske formát mutat, ezért a statisztikákat érdemes segítségül hívni. A Stuttgart a legutóbbi hat vereségét úgy szenvedte el, hogy lőttek gólt, tehát a védelem nem hatékony, melyet jól jelez, hogy 14 mérkőzés óta, mindig megrezzent a háló Sven Ulreich kapus mögött. A Herta számára van törleszteni való, hiszen a szeptember 13-án megrendezett odavágón 1-0-ra kikaptak Berlinben.

Tipp: Mindkét csapat lő gólt - Igen @ 1.70

Wolfsburg 2.40, Döntetlen 3.40, Bayer Leverkusen 2.85

A Leverkusen az idei kiírásban mindössze egyetlen alkalommal kényszerült pontosztozkodásra, az éllovas Bayern München elleni meccsen nem jutottak dűlőre a felek. Minden más alkalommal elbillent a mérleg nyelve valamilyen irányba, de most nehéz megtippelni, hogy ez az irány melyik is lesz.

A hétközi vereség a Bajnokok Ligájában nem tehetett jót a lelkeknek a Gyógyszergyáriak szemszögéből, így a Bayer vereségi szériája, akár hármasra is duzzadhat. A Wolfsburg pihentebben fog játszani, ráadásul olyan ellenfeleket is megvertek már a zöld-fehérek a Volkswagen Arena-ban, mint a Dortmund vagy a Schalke.

A Farkasok az utóbbi időszakban jobban harapnak, mint a vendégek, így győzelmükkel akár szorosabbá is tehetnék a Bayern München mögötti küzdelmeket.

Tipp: Wolfsburg @ 2.40

Hannover 12.00, Döntetlen 5.60, Bayern München 1.25

A Huszti Szabolcsot is a soraiban tudó Hannover igen rapszódikus csapatnak számít a Bundesliga-ban. Vendégségben egyetlen kivételtől eltekintve mindig megverték őket, ami természetesen a legrosszabb ilyen jellegű mutató. Ugyanakkor ha saját közönségük előtt kell bizonyítsanak, akkor megtanulnak focizni, és (szintén egy kivételtől eltekintve) veretlenek maradnak.

Ebbe a miliőbe csöppen majd be a Bajnokok Ligája mérkőzésen is túlesett éllovas, akik idén a megszerezhető pontok közel 94%-át bezsebelték, ezzel formalitássá téve az aranyéreméremért folytatott harcot. Így nem meglepő, hogy minden mutatóban a legjobbak, többek között a legtöbb rúgott (57), és a legkevesebb kapott gól (9) is az ő nevükhöz fűződik.

Ebben a meghasonlott állapotban rendezik meg a mérkőzést, ahol ugyan kevesen látnak arra reálist esélyt, hogy a Schalke és Wolfsburg ellen diadalmaskodó Hannover a nagy Bayernt is meglepi, de mindenképp izgalmas, gólokban gazdag meccsre van kilátás.

Tipp:  Mandzukic szerez gólt - Igen @ 1.94

Az öt tipp eredő oddsza: @ 26.90, melyet 5 NÉGYES rendszerben is érdemes lehet megjátszani.