Föltámad-e a Dortmund?


Borussia Dortmund1.22  döntetlen6.15  Hannover12.50
Simán, 4-0-ra nyert szerdán a Galatasaray vendégeként a Dortmund és így száz százalékosak a BL csoportjukban, még csak gólt sem kaptak eddig. Ez azért furcsa egy kicsit, mert a bajnokságban viszont vergődik a Dortmund, és míg egy Arsenal, Anderlecht, vagy éppen Galata sima ügy, addig egy Köln, vagy egy kiesés ellen harcoló Hamburg már valamiért komoly nehézségeket okoz a csapatnak.

Ha már szóba került a kiesőhely: mindössze hét pontot gyűjtött a bajnokságban a BVB és csupán egy pontnyira vannak az osztályozót érő 16. helytől. Szeptember közepe óta nyeretlenek a Bundesligában; a legutóbbi öt forduló alatt mindössze egy pontot szereztek. Most a lehető legjobb ellenfél érkezik hozzájuk.

Ugyanis a Hannover három mérkőzés óta nyeretlen, 354 perce gólt sem lőttek. Ugyanakkor tegyük gyorsan hozzá, hogy legutóbbi két ellenfelük a Bayern München és az igen jó formában lévő Mönchengladbach volt.

Viszont idegenben még csak egy pontot szerzett a Hannover ebben a szezonban (0-0 Mainzban), és még egy gólt sem lőtt vendégként. A Dortmund otthonában utoljára 2008-ban szereztek pontot.

Tipp: Gólok 3.5 alatt @ 1.68


Hoffenheim1.58  döntetlen4.05  Paderborn5.50
A Freiburg és a Mainz mellett a Hoffenheim játszotta eddig a legtöbb döntetlent a Bundesligában, szám szerint ötöt. Érdekesség, hogy ebből az öt ikszből három 1-1-lett, mint például a múlt heti Hamburg elleni bajnokijuk. Viszont a sok döntetlen mellett még egyszer sem kapott ki Szalai Ádám csapata, mérlegük 3-5-0 és ez a teljesítmény elég volt ahhoz, hogy a negyedik helyről várják a kilencedik fordulót.

Múlt héten 3-1-re nyert a Paderborn hazai pályán a Frankfurt ellen, ezzel egy három fordulója tartó nyeretlenségi szériának vetettek véget. Jól teljesít az újonc (3-3-2), csupán két ponttal gyűjtöttek kevesebbet, mint aktuális házigazdájuk. Utoljára még a másodosztályban játszottak a Hoffenheim vendégeként (2008), akkor 1-0-s vereséget szenvedtek.

Tipp: Szögletek 9.5 alatt @ 2.08


Bayer Leverkusen1.70  döntetlen3.80  Schalke4.80
Szerdán 2-0-ra nyert a Leverkusen Bajnokok Ligája csoportmeccsen a Zenit házigazdájaként. Több, mint egy hónapja veretlen a Bayer tétmeccsen, viszont a bajnokságban csak a hatodik. Mérlegük a Bundesligában 3-4-1, a legutóbbi három fordulóban rendre döntetlent játszottak.

A Schalke is győzött a BL-ben: gólzáporos meccsen verték a Sportingot 4-3-ra hazai pályán. Idegenben viszont már nem megy nekik olyan jól, a Bundesligában négy meccsből csupán egyet tudtak megnyerni vendégként.

Utoljára februárban játszottak Leverkusenben, akkor el is hozták a három pontot egy 2-1-es győzelmet követően.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.35

Eredő odds: 8.21