Fókuszban a „magyaros csapatok”


Mönchengladbach2.08  döntetlen3.40  Hoffenheim3.70
Remek játékkal rukkolt elő a szerda esti Bajnokok Ligája meccsen a Mönchengladbach és 1-1-es döntetlent harcolt ki a Manchester City ellen. Ezzel megkaparintották az Európa Liga indulást jelentő harmadik helyet. Ez most nagyon jól jött André Schubert vezetőedzőnek, ugyanis az utóbbi idők gyengébb teljesítménye miatt bizonytalanná vált a jövője a ’Gladbach kispadján. Viszont egy Hoffenheim elleni siker is hiányzik ahhoz, hogy továbbra is a csapat mellett maradhasson.

Ez nagyon nem lesz egyszerű, ugyanis a vendégek még veretlenek ebben a szezonban, mérlegük 5-6-0. Ugyanakkor a harmatgyenge Hamburg ellen csak ikszelni tudtak a múlt héten (2-2) ami azért jelzésértékű. Lehet, hogy pont most ér majd véget a Hoffenheim remek sorozata? Meglehet. A hazai pálya előnye mindenképp a Mönchengladbach mellett szól.

Tipp: Hazai 2.08


Schalke1.35  döntetlen4.75  Darmstadt10.00
Zsinórban két tétmeccset nyert meg a Schalke kapott gól nélkül: előbb a Wolfsburg otthonából hoztak el három pontot (0-1), majd az Európa Ligában otthon győzték le a Nizza együttesét (2-0). A játékuk egyre jobb és nem véletlen, hogy az oddsok alapján is abszolút favoritnak számítanak ezen az összecsapáson.

A Darmstadtnál kicsit más a helyzet, ők inkább csak a bennmaradásért küzdenek. Ahhoz viszont pontokat kellene gyűjteniük, ez viszont nem jött össze az elmúlt három forduló során. A múlt héten pedig a bennmaradás szempontjából egy nagyon fontos meccsen kaptak ki Kleinheislerék, ráadásul otthon tudta őket megverni a hasonló gondokkal küszködő Ingolstadt (0-1).

A Schalke hiába nélkülözi már régóta Breel Embolo és Klaas-Jan Huntelaar játékát, a hazaiak alighanem már az első játékrészben eldöntik majd ezt a találkozót.

Tipp: Félidőben hazai 1.83


Hertha2.00  döntetlen3.20  Mainz4.25
A héten Pierre-Ciljan Skjelbred megsérült a Hertha edzésén és ez azért különösen rossz hír a berliniek számára, mert neki eddig kulcsszerepe volt a védekezésben. Viszont Vladimir Darida meg visszatérhet sérülése után, úgyhogy legalább elöl teljes lehet Dárdai együttese.

A Mainznak nem csak a Bundesligában kell helytállnia, de az Európa Ligában is. Éppen ezért semmi meglepő nincsen abban, hogy a nyolcadik helyről várhatják a 12. fordulót. Csütörtökön a Saint Etienne vendégei voltak (0-0) és biztos nem múlt el nyomtalanul az a túra. A Hertha pedig bárkit képes hazai pályán megizzasztani, úgyhogy egy hazai győzelem most senkit nem lepne meg.

Tipp: Hazai 2.00