Fókuszban a Bundesliga első négy helyezettje


Hamburg3.45  döntetlen3.55  Hoffenheim2.08
A vendég Hoffenheim a második olyan csapat, melynek sikerült legyőznie a Bayern Münchent ebben a szezonban, miután kedden remek játékkal 1-0-ra nyert hazai pályán bajorok ellen. Előzőleg csak a Dortmund tudta ugyanilyen arányban megverni a listavezetőt.

Ezzel a bravúros győzelemmel a Hoffenheim feljött a harmadik helyre, de nem lesz könnyű megőrizünk ezt a pozíciót, mert ugyan a Hamburg idei szezonja inkább a bennmaradásról szól, hazai pályán igen jó eredményeket érnek el mostanában. Tavaly november óta veretlen otthon a Hamburg, legutóbbi három bajnokijukat megnyerték pályaválasztóként.

A hétközi fordulóban sima, 3-0-s vereséget szenvedtek Dortmundban a hamburgiak és ha még mindez nem lett volna elég, elsőszámú kapusuk, Rene Adler is megsérült, így nem számíthatnak rá szombat délután. Ennek ellenére Markus Gisdol, a házigazdák edzője bizakodva várja a találkozót, de Hoffenheim ellen kevés lesz csak a pozitív hozzáállás és egyáltalán nem volna meglepő, ha megszakadna a Hamburg szép hazai sorozata.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 2.00


RB Leipzig2.07  döntetlen3.50  Bayer Leverkusen3.50
Hosszú nyeretlenségi sorozatot zárt le azzal a Leverkusen, hogy nyerni tudott a hétközi fordulóban a Darmstadt vendégeként (0-2). Kellett már nekik ez a siker, mint a falat kenyér, hiszen amióta Tayfun Korkut ült le a kispadra, ez volt az első győzelmük. Igaz, az utolsó helyen álló Darmstadtot mostanában csak ez nem veri meg, aki nem akarja.

A Leipzig is nyert szerdán, egészen pontosan Mainzban győztek 3-2-re. A Bayern vereségének köszönhetően pedig tíz pontra olvadt hátrányuk a listavezetővel szemben, de ez még mindig behozhatatlannak tűnik. Otthon bárkire veszélyes a Lipcse, így aztán elég meglepő volna, ha nem tartanák otthon mindhárom pontot.

Tipp: Hazai 2.07


Bayern München1.65  döntetlen4.00  Dortmund5.10
Annak ellenére, hogy a Dortmund 3-0-ra verte a Hamburgot kedden, Thomas Tuchel nem volt elégedett csapatának a helyzetkihasználásával. A Bayern Münchennek nincsenek ilyen gondjai hazai pályán, ugyanis a legutóbbi öt hazai tétmeccsükön összesen 25 gólt szereztek, ami elképesztő teljesítmény. Ugyanakkor a Hoffenheim megmutatta a hétközi fordulóban, hogy igenis megállítható a bajor henger.

Manuel Neuer még mindig nem épült fel sérüléséből, így megint Sven Ulrich kap majd lehetőséget a kapuban. Önmagában már ez a tény növeli a vendégek győzelmi esélyeit, illetve Sokratis visszatérése a védelembe is sokat dob ezen.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 1.66