Fogadjunk, hogy Guardiolát hamarosan Jürgen Klopp váltja!


Igen, tudom, belém lehet állítani azt a tényt, hogy annak idején, amikor még hagytak a nyilvánosság előtt beszélni, fényesre políroztam a katalán tréner prosztatáját, amikor azzal az új, frenetikus, mindenkit hanyatt lökő, de főképpen a Realt cigiztető stílussal a Barcelona kiállt a világ elé. Mindenki, de mindenki elmehetett a francba, sőt vihetett magával egy embert, olyan baresz volt a katalánok rövidpasszos, már-már trinyózó, pilinckapasszoló, labdát csak a középkezdéskor odaadó művészete. Áhhh, bámulat volt, ahogyan a madridiak könyvtárosa, Pepe loholt a labda után, esetleg akkor ért hozzá, amikor a sorfalban felugorva televerték azt a rücskös, hombár fejét.

Pláne, mikor Szőr Sanyi bácsi, született Ferguson, a Manchester United Garami Józsefe, térdre-imára bukott amikor a kis Bolha, született Messi, lefejelte a komplett mafla angol védelmet a maga 160 centis mélységével! Ott voltam, sikoltozva tapsikoltam a gyönyörtől. Igaz.

Minden egyes Barca meccs egy tökéletes orgazmus volt, persze a maga kategóriájában. A 2008-2009-es szezon triplája Zeusz mellé emelte a Barcát meg Guardiolát. Aztán az edzőben valami megrepedt, és az agya kapcsolata a valóságtól lassan távolodni látszott! Recsegni kezdett a szép hintó, kis lépésekkel, de a világ elkezdte megtanulni, hogyan kell játszani a katalánok ellen. Eljött a távozás pillanata, majd az érkezésé Bőrgatya országba.

Mondjuk kegyetlen volt az örökség amit Jupp Heynckes után megkapott a görbe lábú, de mivel elég szép volt a pedigréje, mindenki hurrá optimalizálta az érkezését. Csakhogy, egy kicsit más volt a bajor kávéház, Pep nem újult meg, ráadásul telegyömöszölte a Bayernt saját embereivel, akik csak Brinkmann professzor fekete-erdei klinikáján voltak kezdők a reggeli vizitnél. Volt olyan spanyol, aki többet feküdt az ágyban, mint Kelemen Anna fénykorában.

Első bajorországi évében meglett a dupla, de hát Münchenben, ez annyira alap, mint az átlátszó szélvédő meg a kerek kormány az autóban. A tripla az igazi! Első év a duplával csak-csak. De a tavalyi év egy arannyal ehhez képest totál bukás. Ekkor már Franz Beckenbauer kicsit dünnyögött a sikertelenség miatt, de a többiek, Kalle Rummenigge és az elnökség csitították a Császárt. Idén viszont már most mérlegelnek, hogy mi lesz tovább? Erős a sóvárgás Guardiola menesztéséért, csak ez sokba kerülne.

Fogadjunk, hogy Jürgen Kloppot jegelik egy évre, hogy ne hőbörögjenek Dortmundban, hogy megint tőlük loptak a bajorok, aztán Pep lapát és jöhet Klopp!

Na, ki fogad erre?

Itt találsz oddsokat edzőváltásokhoz!