Európa után fókuszban a hazai pontvadászat


Stuttgart6.50  döntetlen4.55  Bayern München1.48
A tizenkettedik helyen áll a Stuttgart és így azt gondolhatnánk, hogy a kiesés veszélye annyira nem fenegeti őket, de az a helyzet, hogy a derék svábok mindössze hat pontra vannak az osztályozót jelentő 16. helytől. Ráadásul akkor látogat hozzájuk a Bayern, amikor Serey Die sérülés miatt kihullott a középpályáról és a védelemben továbbra sem számíthatnak Kevin Grosskreutz játékára.

Egyébként a legutóbbi három fordulóban mindössze két pontot gyűjtött a Stuttgart, miután ikszelt Ingolstadtban (3-3), kikapott a Leverkusen házigazdájaként (0-2) és az előző fordulóban döntetlent játszott a Darmstadt otthonában (2-2). Általánosságban elmondható, hogy a felsőházi csapatok ellen nem megy a Stuttgartnak.

Úgyhogy a Bayern ellen sem számíthat sok jóra a hazai csapat, bár az is igaz, hogy Pep Guardiola együttese legutóbbi három tétmeccsét rendre 1-0-ra nyerte meg, azaz nincs valami lehengerlő formában a München. Az is kérdés, hogy vajon mennyire maradt benne a bajor lábakban a keddi Bajnokok Ligája meccs, ami a hazai pálya ellenére egyáltalán nem volt sétagalopp Müllerék számára. Ugyanakkor a legutóbbi tizenegy Stuttgart elleni meccsét megnyerte a Bayern és a nehézségek ellenére azért könnyen előfordulhat, hogy szombaton jön a tizenkettedik győztes összecsapás.

Tipp: Lewandowski gól @ 1.90


Wolfsburg2.10  döntetlen3.50  Mainz3.40
Óriási meglepetést okozott a Wolfsburg azzal, hogy szerdán 2-0-ra győzött a Real Madrid ellen, hiszen előzőleg zsinórban három tétmeccsen nyeretlenek maradtak és hát egyik csapat sem volt egy Real szintű ellenfél… Csakúgy, mint a Bayern esetében, itt is adja magát a kérdés, hogy mennyit vett ki a játékosokból szerdai BL meccs? Alighanem sokat.

Így aztán biztos nem lesz könnyű dolguk a Mainz ellen – na, nem mintha amúgy az volna – hiszen elég masszív csapatról van szó. Igaz, idegenben nem brillíroznak, ebben a naptári évben csak kétszer győztek vendégként, egy döntetlen és három vereség mellett.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 2.06


Schalke4.85  döntetlen3.80  Dortmund1.72
Egészen a nyolcvanas évekig kell visszapörgetnünk a Ruhr-vidéki derbik históriáját, hogy találjunk egy olyan szakaszt, amikor a Dortmund zsinórban háromszor is győzni tudott a Schalke ellen. Márpedig egy vendéggyőzelem esetén a sárga-feketék beállítanák ezt a rekordot. A Schalke hullámzó formáját elnézve ez még akár meg is történhet, bár ugye a Dortmund meg Európa Liga meccset játszott csütörtökön, szóval nem biztos, hogy a kellő frissesség meglesz majd a részükről.

A Schalke egyébként simán kikapott a múlt hétvégén Ingolstadtban (3-0), míg a Dortmund veretlen ebben a naptári évben. Egy kivételtől eltekintve Tuchel csapata az összes idegenbeli meccsét hozta (még február elején hullajtottak pontokat egy berlini 0-0-át követően). A papírforma a vendégek mellett szól, viszont –óriási közhely – de egy ilyen derbin bármi megtörténhet, így talán érdemesebb lehet a gólok számában, vagy egyéb statisztikai fogadásokban gondolkodni.

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 1.57