A Dortmund után a Bayern látogat Brémába


Werder Bremen16.00  döntetlen6.75  Bayern München1.19
A Bayern München továbbra is három ponttal vezeti a Bundesligát, köszönhetően az előző körben kiszenvedett 2-1-es freiburgi győzelemnek. A bajorok két gólját Robert Lewandowski szerezte, nélküle még talán az egy pont sem jött volna össze, ugyanis roppant gyengén játszott a Bayern azon a meccsen.

A Bréma hazai pályán kapott ki 2-1-re a Dortmundtól múlt szombaton. Az a meccs leginkább a brémai kapus, Jaroslav Drobny elképesztő hibája miatt maradt emlékezetes – a hálóőr a tizenhatoson kívül fogta meg a labdát, teljesen érthetetlen módon. Ez a mozdulat piros lapot ért, úgyhogy szombaton Felix Wiedwald véd majd helyette. A másik oldalon Carlo Ancelotti nem számíthat Arturo Vidal, Thiago és Jerome Boateng játékára.

A hazai együttes egészen jó támadásokat szövöget a meccsein, de a védekezésük hagy némi kívánnivalót maga után. A Bayern pedig múlt heti győzelme ellenére nem játszott valami meggyőzően, szóval bőven van abban ráció, hogy mindkét csapat gólt szerez majd ezen a találkozón.

Tipp: Mindkét csapat gól 2.00


Bayer Leverkusen1.83  döntetlen3.55  Mönchengladbach4.40
A ’Gladbach múlt heti 0-0-s döntetlenje a Darmstadt vendégeként azt jelzi, hogy még formálódik az együttes Dieter Hecking keze alatt. Formájukat elnézve a lehető legrosszabbkor jön a leverkuseni túra – ahol egyébként 5-0-ra kikaptak az előző szezonban.

A hazai csapat meglepően könnyedén nyert az előző fordulóban a Hertha házigazdájaként 3-1-re és ez inkább a berliniekre nézve erős kritika, ugyanis hiányzott belőlük az ősszel megszokott határozottság. Egyébként a Leverkusen hazai mérlege finoman szólva sem jó ebben a szezonban (3-2-3) ennek ellenére nem volna meglepő, ha begyűjtenék a három pontot.

Tipp: Hazai 1.83


Freiburg2.43  döntetlen3.15  Hertha3.10
Ha már az előbb szóba került a Hertha, nézzük, mire számíthat vasárnap a berlini együttes. Dárdai Pál érthetően roppant frusztrált volt a leverkuseni vereséget követően és komoly retorziókat helyezett kilátásba. Majd kiderül mi lett ennek az eredménye, mindenesetre a Hertha ennek a vereségnek az ellenére is jó pozícióban van még ahhoz, hogy megkaparintson egy nemzetközi kupaindulást érő helyezést.

Egy jó eredmény kiharcolása viszont egyáltalán nem lesz egyszerű a Freiburg otthonában, akik ugye a Bayern München dolgát is alaposan megnehezítették a múlt héten. Két masszív csapat találkozik most és emiatt erősen döntetlen szagú mérkőzésről van szó.

Tipp: Félidőben döntetlen 1.98