A Dortmund tovább folytathatja remek hazai sorozatát


Dortmund1.33  döntetlen5.40  Augsburg9.60
Pénteken 2-2-es döntetlent játszott a Dortmund a Hoffenheim vendégeként és ha a körülményeket figyelembe vesszük, akkor ez egy jó eredmény. Ugyanis Marco Reust kiállították még az első félidő végén, miután megkapta második sárga lapját. Értelemszerűen ez azt eredményezi, hogy a fiatal támadó kihagyja az Augsburg elleni találkozót.

A vendégek hosszú nyeretlenségi széria után szombaton 1-0-ra verték a Mönchengaldbachot hazai pályán. Ez már csak azért is volt bravúros eredmény tőlük, mert sok sérült van náluk a támadósorban. Nem lesz könnyű dolguk Dortmundban, ugyanis hazai pályán veretlenek maradtak a sárga-feketék a legutóbbi 28 meccsükön. Ebből kifolyólag egyáltalán nem volna meglepő, ha a Dortmund mind a két félidőt megnyerné.

Tipp: Félidő/Teljes játékidő – Hazai/Hazai 1.89


Mönchengladbach1.95  döntetlen3.50  Wolfsburg4.05
Könnyen meglehet, hogy mindkét csapat edzőjének ez lesz az utolsó meccse a kispadon. Ahogy az előbb szóba került, a ’Glabdach kikapott az Augsburgtól szombaton – persze nem csak emiatt adhatják ki André Schubert útját, hanem a csapat őszi teljesítménye végett. A Mönchengladbach ugyan a BL után az Európa Ligában folytathatja februártól, de a bajnokságban mutatott teljesítményük nem volt valami fényes ősszel. Legyen annyi elég, hogy a szünet előtti utolsó fordulót a 13. helyről várhatják és a kiesés réme igencsak valós számukra.

A Wolfsburgnak sem megy jól és ugyan Valerien Ismael csapata 1-0-ra nyerni tudott a Frankfurt ellen az előző fordulóban, az ő szezonjuk is inkább a kieséstől való menekülésről szól majd inkább. Egyik csapat sem túl magabiztos mostanában, de a Wolfsburg jobban kijöhet majd ebből a párharcból.

Tipp: X2 1.86


Frankfurt2.05  döntetlen3.35  Mainz3.85
A hétvégéi vereség miatta a Frankfurt visszacsúszott a hatodik helyre, de ez a helyezés is igen előkelőnek mondható a világ egyik legerősebb bajnokságában. Egyébként nagyon nem játszottak jól a Wolfsburg ellen, sőt, talán nem járunk messze a valóságtól, ha azt mondjuk: Niko Kovac keze alatt ilyen gyengén még nem játszott a Frankfurt. A koncentráció hiányát Alex Meier kihagyott tizenegyese is nagyon jól példázta.

Mainzban viszont jól sikerült a hétvége, hiszen Danny Latza mesterhármasának köszönhetően 3-1-re verték a Hamburgot. A középpályás teljesítménye már csak azért is megsüvegelendő, mert előzőleg még egyszer sem lőtt gólt Bundesliga meccsen. Persze ha rosszmájúak akarunk lenni, akkor megjegyezhetjük, hogy fix kiesőjelölt Hamburg ellen könnyű parádézni.

Mindenestre biztos pozitív hatással volt a Mainz játékosaira hétvégéi siker és már csak ezért sem valószínű, hogy feltartott kézzel érkeznének Frankfurtba. Ugyanakkor idegenben október elején tudtak utoljára pontot szerezni, szóval egy döntetlen is meglepő volna tőlük kedden.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 1.74