A Dortmund meglepheti a Bayernt


Augsburg2.65  döntetlen3.05  Hertha2.90
A Hertha ebben a szezonban is kiválóan szerepel, a negyedik helyről várják a 11. fordulót. Idegenbeli mérlegük viszont nem a legjobb, egészen pontosan nyeretlenek maradtak a legutóbbi négy, vendégként lejátszott bajnoki meccsük során. Ugyanakkor azt is vegyük figyelembe, hogy ezt a négy bajnoki meccset igen erős csapatok otthonában játszották le. Például a Bayern München vendégeként senkinek nem szégyen kikapnia, a frankfurti 1-1 és a dortmundi 3-3 pedig megsüvegelendő teljesítmény. Igaz, a Hoffenheim otthonában elszenvedett verség már kevésbé az (1-0).

Viszont az Augsburg jelenleg nem tartozik a verhetetlen csapatok közé. Tíz forduló után a mérlegük 3-2-5 és ez a teljesítmény a 13. helyre elég. A válogatott meccsek miatti szünet előtt igen fontos győzelmet arattak az Ingolstadt otthonában, ám hazai pályán eddig igen gyér produkcióval rukkoltak elő: egyedül a Darmstadt ellen sikerült nyerniük.

Tipp: Vendég 2.90


Darmstadt3.00  döntetlen3.00  Ingolstadt2.60
Edzőváltás történt a vendégeknél, ami teljesen érthető, hiszen tíz forduló után mindössze két pontot szerzett az Ingolstadt és jelenleg a kiesőhelyen szerénykedik. A szünet alatt Maik Walpurgis ült le Markus Kauczinski helyére, akinek még nincs tapasztalata a Bundesligában. Rögtön az elején egy hat pontos meccsen kell harcba küldeni újdonsült játékosait és ez egyáltalán nem irigylésre méltó helyzet.

A Darmstadt csak egy pontra van kiesőhelytől és pont az ilyen meccseket kell megnyernie a bennmaradáshoz. A hazaiak zsinórban két bajnokit is elveszítettek, de az bíztató lehet számukra, hogy a Leverkusen otthonában két gólt is szereztek (3-2). Valószínűleg egy vérbeli kiesési rangadót láthatunk majd, sok küzdelemmel és kevésbé szép játékkal, ahol egy gól dönthet.

Tipp: Gólok 1,5 alatt 2.80


Dortmund3.65  döntetlen3.40  Bayern München2.14
A Bayern veretlen még a bajnokságban, a Dortmund viszont kétszer is kikapott már. Hat pont különbség van a két csapat között, de ez könnyen háromra olvadhat a szombati meccs után. A müncheniek kétség kívül nem olyan élesek Carlo Ancelotti irányítása alatt, mint voltak Pep Guardiola idején: a szünet előtt például hazai pályán ikszeltek a Hoffenheimmel (1-1).

A Dortmund legutóbbi bajnoki meccsén alaposan kitömte a Hamburgot (2-5) ám ebből messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, hiszen őket ebben a szezonban kis túlzással csak az nem veri meg, aki nem akarja. Ugyanakkor ahogy pörögnek a fordulók, úgy teljesít egyre jobban a Dortmund – dacára a sok sérülésnek. Mondjuk Marco Reus pont visszatérhet ezen a mérkőzésen, bár az kérdéses, hogy milyen formában van a hosszú kihagyás után.

A Bundesliga mezőnyében még mindig a Dortmund számít a Bayern München legerősebb riválisának és ez a kiruccanás egy igen komoly próbatétel elé állítja a bajorokat.

Tipp: 1X 1.75