Dárdaiék fölléphetnek a harmadik helyre


Mainz6.15  döntetlen4.50  Dortmund1.50
Nyolc forduló után 12 pontot szerzett a Mainz és ez a nyolcadik helyre elég. A válogatott meccsek miatti szünet talán nem a legjobbkor jött számukra, hiszen előtte két vesztes bajnoki után tudtak újra győzni: a Darmstadt otthonából hozták el a három pontot (2-3). Most ugye otthon játszanak és nehéz lenne azt állítani, hogy ez különösebb előnyt jelentene a Mainz számára. Négy hazai meccsükből kettőt megnyertek a Hannover és a Hoffenheim ellen, illetve kettőt elveszítettek – az Ingolstadt és a Bayern München tudott győzni náluk.

Egyébként nem tétlenkedtek a szünet alatt sem a mainziak és az edzések mellett egy edzőmeccset is játszott a társaság; a másodosztályú Frankfurt ellen 1-1-es döntetlent értek el.

A Dortmund harmadosztályú ellenféllel hangolt a kilencedik fordulóra: a sárga-fekete együttes Magdeburgban játszott 2-2-es döntetlent. A BvB jelenleg a második helyen áll, ennek ellenére a győzelem mostanság ritka vendég Dortmundban. Utoljára majd’ egy hónappal ezelőtt tudtak nyerni a Leverkusen elleni bajnokin és azóta zsinórban öt mérkőzésen maradtak nyeretlenek (két iksz és egy vereség a Bundesligában, döntetlen a BL-ben és a hétfői felkészülési meccsen).

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.57


Schalke1.75  döntetlen3.70  Hertha4.75
Kulcsfontosságú mérkőzés ez mindkét csapat szempontjából: a Schalke 16 ponttal harmadik, míg a Hertha tizennéggyel ál mögötte. Magyarul egy vendéggyőzelem esetén jöhet a helycsere.

A Schalkénak egészen jó mutatói voltak hazai pályán, aztán a nyolcadik fordulóban jött a Köln és óriási meglepetésre 3-0-ra nyert Gelsenkirchenben (eladdig a Schalke összesen nem kapott ennyi gólt hazai pályán). A szünet alatt rendezhette sorait a hazai csapat, de ugyanez a vendégekre is igaz.

Dárdai Pál csapata emberemlékezet óta nem kezdte ilyen jól a szezont, nem csoda, hogy a Hertha ennyire ragaszkodott a magyar szakemberhez: nyolc forduló után négy győzelem, két iksz és két vereség a mérlegük. Idegenben mondjuk pont nem nagyon megy a Herthának, mindkét vereségüket vendégként szenvedték el. Ugyanakkor simán benne van legalább a pontszerzés a berliniek játékában.

Tipp: X2 @ 2.08


Werder Bremen16.00  döntetlen7.50  Bayern München1.17
Meglehetősen siralmasan alakul eddig a Bréma szezonja. Hét pontot szereztek, ami önmagában még nem is lenne akkora baj, sokkal nagyobb probléma, hogy legutóbbi négy bajnoki meccsüket zsinórban elveszítették, ráadásul ebből kettőt Bundesliga újoncok ellen.

Jól jött hát számukra a szünet, melynek során 3-0-ra verték a másodosztályú Lipcsét felkészülési meccsen. Viszont a Bayernt aligha intézik majd el ilyen könnyen.

Ugyanis már most, a szezon elején az a helyzet, hogy van a Bundesligában 17 remek csapat és a Bayern München. A bajorok hét ponttal vezetik a tabellát, pontot még nem veszítettek, ellenben rúgtak huszonnyolcat és csak négyet kaptak mellé.

Tipp: Fogadás hendikeppel (1-0) Bayern München @ 1.51

Eredő odds: 4.93