Bundesliga: vesztesek és sereghajtók


Nürnberg 2.00, döntetlen 3.60, Freiburg 3.85
Noha kiesési rangadóról még korai lenne beszélni, de elég nehéz eldönteni, hogy a fenti két csapat közül melyik teljesít gyengébben. A Nürnberg egy fokkal jobban áll, legalábbis ami a szerzett pontok számát illeti. Jelenleg a tizenhetedik, osztályozót jelentő helyen vannak és csak ként ponttal előzik meg a Freiburgot. Tíz forduló alatt még egyszer sem sikerült győzniük, hétszer játszottak döntetlent és háromszor kikaptak. Mindkét vereséget hazai pályán szenvedték el, legutóbb a Hamburgtól kaptak egy ötöst. Az előző fordulóban 1-1-et játszottak a Stuttgarttal, érdekesség hogy eddig amikor kikaptak, gólt sem lőttek.

A Freiburgnak sem sikerült még győznie a bajnokságban, ellenfelükhöz képest annyi a különbség, hogy kettővel kevesebbszer játszottak döntetlent. Mérlegük 0-5-5, a múlt héten a Hamburgtól kaptak ki hazai pályán 3-0-ra. További különbség a két csapat között, hogy a Freiburg még érdekelt a német kupában és az Európa Ligában is. Értelemszerűen idegenben sem parádéznak a freiburgiak, bár legutóbbi vendégjátékuk alkalmával sikerült pontot rabolniuk a Werdertől (0-0). Hovatovább két bajnoki óta nem tudnak gólt szerezni.

Tipp: A Nürnberg nyeri a meccset @ 2.00

Eintracht Frankfurt 2.35, döntetlen 3.40, VfL Wolfsburg 2.95
Kicsit több mint egy hónapon keresztül veretlen tudott maradni tétmeccsen az Eintracht Frankfurt, az előző fordulóban szakadt vége ennek a sorozatnak: 4-1-re kikaptak a Borussia Mönchengladbach vendégeként. Szeptember közepe óta nem győztek bajnokin, az azóta lejátszott meccseken négyszer ikszeltek  és egyszer veszítettek. Tíz forduló alatt csak a Bayern elleni mérkőzésen nem találtak be, de az elmúlt öt fordulban legalább egy gólt mindig kaptak meccsenként.

Az előző két fordulóban hat pontot szerzett a Wolfsburg, először az Augsburgot verték meg idegenben 2-1-re, múlt héten pedig a Brémát otthon (3-0). Ennek köszönhetően szépen kúsznak fölfelé a táblázaton, már hatodik helyen állnak 15 ponttal. Egyébként az augsburgi sikerük volt az első győzelmük idegenben, előtte négy meccsből négyet elveszítettek. Egyébként utoljára 2010-ben győztek a Frankfurt ellen, azóta kétszer ikszeltek és kétszer kikaptak tőlük.

Tipp: Döntetlen @ 3.40

Augsburg 2.05, döntetlen 3.50, Mainz 3.50
Zsinórban három bajnokit veszített el az Augsburg, a két legutóbbit egyaránt 2-1-re (a Wolfsburg ellen otthon, és a Leverkusen ellen idegenben). Hazai pályán eddig öt bajnokit játszottak le, csak Dortmund tudott győzni náluk nagy arányban (4-0) még a bajnokság elején. Eddigi mérlegük pályaválasztóként 2-1-2. Augusztus óta minden tétmeccsükön legalább egyszer gólt szereztek.

Majd' két hónapos nyeretlenségi szériát szakított meg a Mainz azzal, hogy múlt héten hazai pályán legyőzte a sereghajtó Eintracht Braunschweig-et. Eddigi mérlegük a Bundesligában 4-1-5, idegenben csak a Freiburgot tudták megverni még augusztusban, ezt követően háromszor kikaptak vendégként. Bár gólt még a vesztes meccseken is tudtak eddig lőni, de mellé kaptak is meccsenként legalább hármat.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.72

Werder Bremen 2.15, döntetlen 3.50, Hannover 3.20
Utoljára szeptemberben örülhettek győzelemnek a Werder szurkolói, az meg ugye nem tegnap volt... Azóta négy meccsen három pontot szereztek, a múlt héten a Wolfsburg verte el őket 3-0-ra. Hazai mérlegük sem túl fényes, csupán az Augsburgot tudták megverni még augusztusban, kikaptak a Frankfurttól és ikszeltek a Nürnberggel illetve a Freiburggal.

Husztiék is hasonlóan csapnivaló formában játszanak már jó ideje, legutóbbi négy bajnokijukon egy ponttal lettek gazdagabbak (a Hertha ellen játszottak 1-1-et). Idegenbeli statisztikájuk borzalmas: eddig négyszer léptek pályára vendégként ebben a szezonban és négyszer kikaptak, ráadásul úgy, hogy még gólt sem lőttek.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.25

A kombináció eredő szorzója @ 26.32