Bundesliga: Vége a téli álomnak


Borussia Dortmund 1.30, döntetlen 5.30, Augsburg 9.50
Csak kereste tavalyi önmagát a Dortmund az őszi szezonban, főleg a vége felé lehetett azt érezni, hogy mintha kicsit kifulladt volna a gárda. Ez is magyarázat lehet a tabellán elfoglalt negyedik helyre, igaz, csak a listavezető Bayern van tőlük szinte beláthatatlan távolságra (12 pont). Egyébként nem lazsáltak Kloppék, felkészülési meccsek egész garmadáját játszották a majd’ egy hónapos szünet alatt. Jó hír a sárga-fekete szurkolók számára, hogy mindet megnyerte a Borussia, igaz javarészt csak alacsonyabb osztályú ellenfelekkel játszottak.

Az Augsburg viszont sokkal jobban szerepel, mint az előző szezonban, a nyolcadik helyről várják a rajtot. A felkészülési meccseiket ők is rendre megnyerték. Idegenbeli mérlegük a bajnokságban nem túl rózsás (2-2-5), bár az őszi szezon vége felé összeszedték magukat és a három legutóbbi idegenbeli meccsükön öt pontot szereztek. Amióta az első osztályban játszik az Augsburg, nem sok babér termett nekik a Dortmund ellen, öt meccsből csak egyet tudtak döntetlenre hozni és négy kapott gól alatt egyszer sem úszták meg a dortmundi kirándulást.

Tipp: Fogadás hendikeppel (0-1), a Dortmund nyeri a meccset @ 1.85

Freiburg 4.35, döntetlen 3.70, Bayer Leverkusen 1.78
Az osztályozót érő tizenhatodik helyen telelt a Freiburg és a második helyen lévő Leverkusen ellen kéne elkezdeniük a felzárkózást, ami finoman szólva is nehéz lesz majd. Az sem javít az előjeleken, hogy a legutóbbi felkészülési meccsükön 5-0-ra kaptak ki a másodosztályú Union Berlintől. Hazai pályán mindössze egy bajnokit nyertek az ősszel, a Hannovert verték 2-1-re. Amúgy ez volt az egyetlen olyan hazai Bundesliga meccsük, ahol egy gólnál többet lőttek. 

A téli szünet előtt zsinórban két bajnokit is elveszített a Leverkusen, a Frankfurttól és a Brémától egyaránt 1-0-ra kaptak ki. A keretben nem történtek számottevő változások, a felkészülési meccsek során pedig egyszer sem kaptak ki. A Freiburg ellen hagyományosan jól szerepelnek, legyen szó hazai vagy éppen idegenbeli meccsről. Ugyanakkor ritkán fordul elő, hogy háromnál több gól essen a két csapat meccsein. 

Tipp: A Leverkusen nyeri a meccset @ 1.78

Wolfsburg 1.52, döntetlen 4.25, Hannover 6.00
Az ötödik helyezett Wolfsburg nem tétlenkedett a szünet alatt, már ami az új játékosok igazolását illeti. Majd meglátjuk, hogy mire lesz ez elég, mindenestre jó ideje nem találtak legyőzőre a bajnokságban. Hazai mérlegük 6-1-1, ami egész jó. Mondjuk pont a Hannover szokott velük időről-időre kibabrálni, 2012. szeptemberében például egy négyest kaptak tőlük otthon.

Ami már csak azért is bámulatra méltó, mert a Hannover nagyon ritkán szokott bajnoki meccset nyerni idegenben. Ez konkrétan tavaly áprilisban sikerült nekik, ezt követően kilenc idegenbeli bajnokit játszottak és kivétel nélkül mindegyiket elveszítették.

Tipp: Hazai csapat nyer úgy, hogy nem kap gólt @ 2.75

Werder Bremen 1.80, döntetlen 3.70, Eintracht Braunschweig 4.25
A középmezőnyben vitézkedő Bréma háza táján sem történt sok változás a szünet alatt. Hazai mérlegükön bőven van mit javítani, ehhez ideális partner lehet az utolsó helyezett Eintracht Braunschweig. Ugyanis egy 2011-es kupameccset leszámítva rendre elverik őket.

A sok vereség mellett néha becsúszik egy-egy random győzelem a Braunschweig életében. Mondjuk ez a lehető legritkább esetben történik meg idegenben, ősszel konkrétan ez egyszer fordult elő (azóta sem érti senki hogyan tudtak Wolfsburgban simán győzni). Gólt is csak ritkán szereznek, ha nem ők a pályaválasztók. 

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.20

A kombináció eredő szorzója @ 19.92