Bundesliga tippek szombat délutánra


Bayern München 1.10, döntetlen 9.00, Fortuna Düsseldorf 22.00
Szombaton folyatódhat a Bayern szédületes sorozata: 2012. december 18-a óta nemhogy legyőzőre nem talált a bajor csapat, hanem még döntetlent sem tudott ellenük senki sem kiharcolni, legyen szó akármelyik versenysorozatról. A tiszteletet parancsoló tizenöt meccses győzelmi szériát nagy eséllyel nem a Düsseldorf fogja megtörni, még akkor sem, ha az előző fordulóban a Bayern „csak” 1-0-ra tudott nyerni a Hoffenheim otthonában.

A 12. helyen álló Düsseldorfnak nem sok esélye van Münchenben az értékelhető eredményre, már csak azért sem, mert utoljára tavaly novemberben tudtak pontot szerezni idegenben (Dortmundban játszottak 1-1-et), azóta csak kikapni voltak képesek, ha máshol kellett játszaniuk. Az idén lejátszott négy idegenbeli meccsükön (ebben a kupa is benne van) nyolc gólt kaptak és csak kettőt rúgtak. Bára múlt héten nem jött be a hendikeppes fogadás a Bayern esetében, most bátran előszedhetjük megint.

Tipp: Hendikeppes fogadás (0-2), a Bayern nyeri a meccset @ 1.90

Greuther Fürth 2.60, döntetlen 3.40, Hoffenheim 2.55
Végre itt a várva várt kiesési rangadó a Bundesligában. A Greuther Fürth 14 ponttal áll az utolsó helyen, ellenfelük két ponttal előzi meg őket. Tehát igazi hat pontos meccsre van kilátás, a győztes közelebb kerülhet az osztályozót jelentő 16. helyhez, ahol jelenleg az Augsburg áll 21 ponttal.

Amióta Varga Józsi, a hajdúsági Gravesen a Bundesligában oktat, a Fürth már öt pontot gyűjtött, főleg a Schalke elleni idegenbeli győzelem volt nagyon értékes. Hazai pályán viszont még nem nyert bajnokit ebben a szezonban a csapat (0-4-8 a vonatkozó mérlegük), itt a nagy lehetőség az első otthoni győzelemre. Mikor, ha nem most?!

A Hoffenheim eggyel kevesebb pontot gyűjtött eddig tavasszal, szám szerint négyet. Mondjuk ők legalább nyertek már hazai pályán viszont idegenben utoljára csak Düsseldorfban tudtak pontot szerezni még tavaly novemberben. Ha csak a 2013-as idegenbeli szerepléseit nézzük a csapatnak (három ilyen volt) konstatálhatjuk, hogy mindhárom mérkőzést elvesztették, két gólt rúgtak és ötöt kaptak.

Tipp: A vendégcsapat nem szerez gólt @ 3.15

Mainz 2.95, döntetlen 3.30, Bayer Leverkusen 2.35
Nincs jó formában a Mainz, a kupából kiestek és január vége óta nyeretlen a csapat. Azóta öt bajnokit játszottak, egy vereség és négy döntetlen jött össze. A nyolcadik helyen állnak a bajnokságban, már csak a sűrű középmezőny miatt is jól jönne a három pont. Persze a szurkolók sem bánnák, ha végre nyerne már idén otthon is a Mainz.

A Leverkusen viszont jön föl, mint a higany, a harmadik helyen állnak a bajnokságban. Az előző fordulóban a Stuttgart ellen nyertek 2-1-re. Ebben az évben idegenben három döntetlent értek el, két 0-0, és egy 3-3 formájában.

Tipp: Szalai gólt rúg @ 2.50

Schalke 3.45, döntetlen 3.40, Borussia Dortmund 2.05
Nem csak kiesési, hanem „normál” rangadót is rendeznek ebben a fordulóban. A két Ruhr-vidéki csapat összecsapása mindig izgalmas, bármilyen is az aktuális formájuk.

A Schalke nyert az előző fordulóban, négy meccs óta veretlen a gelsenkircheni gárda. Otthon elég vegyesen szerepel 2013-ban, három meccsen kétszer nyertek, viszont kikaptak az utolsó helyezett Greuther Fürth-től.

Kedden a Dortmund egy sima hármassal küldte haza a Shakhtart a BL-ben, a bajnokságban is nyertek legutóbb a Hannover ellen (3-1). Ennek ellenére felemás a dortmundiak szezonja, a legváratlanabb pillanatban is képesek kikapni, mint például a Hamburg ellen hazai pályán. Igaz, mindez februárban történt, azóta két meccset megnyertek és egyszer ikszeltek. Ha megvizsgáljuk a bajnokságban lejátszott idegenbeli meccseiket, érdekes adatra bukkanunk: 2012. szeptember 22-én kaptak ki utoljára vendégként.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.50