Bundesliga: tippek a nyolcadik fordulóra


Borussia Mönchengladbach 4.45, döntetlen 3.75, Borussia Dortmund 1.75
Döntetlent játszott múlt héten a Gladbach az Augsburg vendégeként (2-2), ez volt az első alkalom az őszi szezonban, hogy ikszeltek. Mérlegük a bajnokságban 3-1-3, hazai pályán eddig mindhárom bajnokijukat megnyerték, ráadásul az összes magabiztos győzelem volt. A Hannovert 3-0-ra, míg a Brémát és a Braunschweiget egyaránt 4-1-re verték meg.

Tehát valószínűleg nem lesz könnyű dolga a Dortmundnak, amely nem mellesleg plusz tizenhatos gólarányának köszönhetően vezeti a bajnokságot (ugyanúgy 19 pontjuk van, mint a Bayern Münchennek). Egyszer már botlott idegenben a Dortmund, amikor Nürnbergben játszottak 1-1-es döntetlent és nem lehet teljesen kizárni, hogy most nem kerül porszem a többnyire olajozottan működő gépezetbe. Hovatovább legutóbbi bajnokijkat fölényesen megnyerték hazai pályán a Freiburggal szemben, a BL-ben pedig a Marseille-nek gurítottak egy hármast a héten.

Tipp: Gólok száma több mint 3.5 @ 2.50

Schalke 1.75, döntetlen 3.70, Augsburg 4.50
Továbbra sem szerepel túl fényesen a Schalke hazája bajnokságában, ami főképp azért érdekes, mert a BL-ben viszont eddig mindkét csoportmeccsüket megnyerték, csakúgy mint a német kupában. Visszatérve a Bundesligára, az előző fordulóban a Hoffenheim vendégeként döntetlent játszottak (3-3), előtte pedig a Bayern verte el őket hazai pályán 4-0-ra. Ezen kívül még két meccset játszottak otthon ősszel, a Hamburggal ikszeltek, a Leverkusent megverték.

Az Augsburg is hasonó mutatókkal rendelkezik, már ami az elmúlt két fordulót illeti. Vereség Hannoverben, majd a múlt héten döntetlen a Gladbach ellen, hazai pályán. A tabellán két ponttal előzik meg a Schalkét, ahhoz hogy ez így maradjon legalább egy pontot kéne szerezniük. Idgenben viszont nagyon ritkán jön ez össze nekik, legutóbbi két idegenbeli bajnokijukat elbukták, és bár augusztus végén nyertek Nürnbergben, előtte hónapokig csak kikaptak, ha nem ők voltak a pályaválasztók.

Tipp: A Schalke nyeri a meccset @ 1.75

VfL Wolfsburg 1.25, döntetlen 5.85, Eintracht Braunschweig 11.00
Megúszta egygólos vereséggel múlt heti müncheni túráját a Wolfsburg, hazai pályán pedig eddig hibátlanok. Négy tétmérkőzést (három bajnoki, egy kupameccs) játszottak otthon ebben a szezonban: mindössze egy gólt kaptak és tízet lőttek. Mérkőzésenként legalább kétszer mindig betaláltak.

Eddig úgy tűnik, hogy az Eintracht Braunschweig az új Greuther Fürth ebben a szezonban, már ami az eredményességüket illeti. Hét forduló alatt mindössze egy pontot szereztek, hazai pályán jászottak 1-1-et a Nürnberggel még szeptember közepén. Idegenben utoljára csak a másodosztályban tudtak nyerni, nem túl esélyes, hogy pont most támadnak majd föl.

Tipp: Hazai csapat nyer úgy, hogy nem kap gólt @ 2.04

Bayer Leverkusen 5.70, döntetlen 3.80, Bayern München 1.62
Harmadik helyen áll a Leverkusen, mindössze egy ponttal van lemaradva Bayerntől. Egyedül a Schalke tudta őket megverni még augusztus utolsó napján, az azóta lejátszot három bajnoki mecsüket megnyerték, kilenc gólt rúgtak és egyet kaptak. Szerdai Bajnokok Ligája meccsükön 2-1-re győztek a Real Sociedad ellen.

Szerdán nagyszerű játékkal nyert Manchesterben a Bayern München a City elleni BL meccsen. Ha tudják megint hozni az akkor mutatott játékot, akkor Leverkusenben sem lesznek nagy gondjuk. Ugyanakkor nem volt túl sok idejük regenerálódni, és a Bayern idegenben játszott hétközben, nem úgy mint a házigazda. Az előző fordulóban épphogy csak legyőzték hazai pályán a Wolsburgot, bár az 1-0-s győzelmet valószínűleg most bárki látatlanban is elfogadná Münchenben.

Tipp: Döntetlen @ 3.80

A kombináció eredő szorzója @ 3.80