Bundesliga: Szuperrangadó szombat este


Nürnberg 3.30, döntetlen 3.40, Wolfsburg 2.15
Az utolsó helyről várja a Nürnberg következő bajnokiját. Ebben a szezonban még nem nyertek Bundesliga meccset (meg amúgy semmilyen tétmeccset), összesen hét döntetlent tudnak felmutatni öt vreség mellett. A hosszúra nyúlt válogatott szünet alatt talán sikerült valamelyest rendezni a sorokat és most hazai pályán talán tudnak valami értékelhetőt produkálni majd. Legutóbbi két otthoni bajnokijuk tragikusan sikerült; a Hamburg ötöt, míg a Freiburg hármat gurított nekik, viszont a Nürnberg még gólt sem tudott rúgni ezeken a találkozókon.

Négy meccset nyert meg zsinórban a negyedik helyezett Wolfsburg, ráaádásul a legutóbbi fordulóban a Dortmundot verték meg 2-1-re hazai pályán. Idegenbeli mérlegük eddig 2-0-4, a két győzelem legutóbbi két vendégjátékuk alkalmával született (a Frankfurt és az Augsburg ellen is 2-1-re győztek). Most egész jó esélyük van arra, hogy tovább növeljék idegenbeli győzelmeik számát.

Tipp: A vendégcsapat nyeri legalább az egyik félidőt @ 1.55

Eintracht Frankfurt 2.60, döntetlen 3.40, Schalke 2.60
A Frankfurt afféle inverz Wolfsburgként szerepel mostanában: legutóbbi négy tétmeccsüket elveszítették. Mondjuk ebből csak három volt bajnoki, egy vereség az Európa Ligában történt. Az előző fordulóban a Mainztól kaptak ki 1-0-ra idegenben, jelenleg 10 ponttal a tizenötödik helyen állnak. Hazai mérlegük pocsék, a szezonban eddig még nem tudtak győzni, mindössze két döntetlent tudtak összehozni három vereség mellett. Legutóbb áprilisban fogadták a Schalkét, akkor 1-0-ra nyertek ellenük.

Nem rossz idén a Schalke, zsinórban két bajnokit is megnyert egymás után a gelsenkircheni csapat. Érdekesség, hogy ezidáig több pontot sikerült szerezniük idegenben, mint hazai környezetben, mérlegük vendégként 3-1-2. Elvileg a Frankfurt elleni meccs sem kéne, hogy különösebb bonyodalmat okozzon, legalábbis illene legalább egy ponttal távozniuk. A pótselejtezők miatti szünet alatt megműtötték Szalai Ádám kezét és a hírek szerint nincs akadálya annak, hogy pályára lépjen az öt találatot jegyző csatár.

Tipp: Szalai gólt rúg @ 2.85

Borussia Dortmund 3.75, döntetlen 3.70, Bayern München 1.95
Négypontos hátrányban van aktuális ellenfelével szemben a Dortmund, akik egyébként mintha kisebbfajta hullámvölgybe kerültek volna november elején. Először hazai pályán kaptak kaptak ki 1-0-ra az Arsenaltól, majd pár nappal később a Wolfsburg otthonában szenvdtek 2-1-es vereséget. Ebben a szezonban nem ez volt az első eset, hogy vesztesként hagyták el a pályát bajnokin, október elején a Gladbach vendégeként kaptak ki 2-0-ra. A két vesztes találkozó mellett kilencszer tudtak nyerni és egyszer játszottak döntetlent (1-1 Nürnbergben). A 2013-as szezonban eddig mind a hat bajnoki meccsüket megnyerték hazai pályán, 21 gólt úgtak és mindössze négyet kaptak. Ebből kettőt a Hamburg lőtt nekik egy őrült szeptemberi 6-2-es meccsen. Két csapat úszta meg náluk 1-1 kapott góllal: a Hannover és a Bréma.

A Bayern úgy vezeti a tabellát, hogy négy pontot már elhullajtott amikor leikszelt Freiburgban és Leverkusenben (mindkét mérkőzés 1-1-re végződött). Egyébként az előző fordulóban új Bundesliga rekordot állítottak föl a bajorok, miután 3-0-ra megverték az Allianz Arénában az Augsburgot. Immáron 37 meccsen nem találtak legyőzőre hazájuk bajnokságában, ami egészen elképesztő sorozat. Az idei szezonabn még nem akadt olyan mérkőzés, melyen ne szereztek volna legalább egy gólt, de többnyire legalább kettőig jutnak. Legutóbb a német szuperkupában csaptak össze a sárga-feketékkel, akkor 4-2-re kikaptak tőlük. Előtte viszont a BL döntőben 2-1-re verték a Klopp-csapatot. Bajnokin utoljára májusban találkoztak, az a meccs 1-1-es döntetlennel zárult. Ez a három mérkőzés jól mutatja, hogy szinte lehetetlen előre megjósolni a párharc győztesét, igazi háromesélyes meccsről beszélhetünk. Viszont ha megvizsgáljuk a két együttes örökmérlegét azt láthatjuk, hogy a döntetlen a legritkább és a sok gólos meccsből is jóval kevesebb van, mint 2-3 gólos végeredmény.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.58

Hamburger SV 2.00, döntetlen 3.45, Hannover 3.70
Zsinórban két bajnokit is elbukott a Hamburg, előbb otthon kaptak ki 2-0-ra a Mönchengladbachtól, majd egy hétre rá Leverkusenben szenvedtek 5-3-as vereséget. A 14. helyen állnak a tabellán, két pont a hátrányuk a 11. helyezett Hannoverrel szemben. Otthon csak egy bajnokit tudott nyerni ebben a szezonban a HSV, augusztus végén a Braunschweig ellen győztek 4-0-ra. Azóta két vereség mellett egy döntetlent sikerült elérniük pályaválasztóként. Ugyanakkor a Hannover utoljára 2004-ben tudott nyerni náluk, ez mindenképpen bizakodásra adhat okot a hamburgiaknak.

Mint ahogy az a tény is, hogy a Hannover szeptember közepe óta képtelen bajnokit nyerni, azóta négy vereség mellett két ikszre futotta az erejükből. Idegenbeli statisztikájuk meg egyenesen botrányos: ebben a szezonban mind az öt vendégként lejátszott bajnokijukat elbukták. Öt meccsen 14 gólt kaptak és hármat lőttek, ebből kettőt pont a legutóbbi vendégszereplésük alkalmával, a Bréma ellen 3-2-re elveszített találkozón.

Tipp: A Hamburg nyeri a meccset @ 2.00

A kombináció eredő szorzója @ 13.69