Bundesliga: Szuperrangadó Németországban


Borussia Mönchengladbach 1.92, döntetlen 3.50, VfB Stuttgart 3.90
Nürnbergben nyert a ’Gladbach az előző fordulóban 2-0-ra, előtte pedig hazai pályán győztek a Hamburg ellen 3-1-re. Egész szezonban jó teljesítményt nyújt a Mönchengladbach, persze akadtak kisebb hullámvölgyek. Viszont az kétségtelen, hogy nem véletlenül foglalják el a tabella negyedik helyét (ami nem mellesleg BL selejtezőt ér).

Múlt héten csoda történt Stuttgartban: második győzelmét szerezte meg ebben az évben a Vfb. A Freiburgot verték el 2-0-ra, és el is mozdultak az osztályozót érő tizenhatodik helyről – mondjuk csak jobb gólarányuknak köszönhetően előzik meg a Hamburgot (akik ellen egyébként az első idei győzelmüknek örülhettek). Idegenben viszont még van hová fejlődniük, ebben a naptári évben mindössze egy pontot szereztek vendégként, amikor leikszeltek Brémában. Gólt viszont egy kivételtől eltekintve mindig szereztek a svábok, ha nem ők voltak a pályaválasztók.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.60

Mainz 1.78, döntetlen 3.50, Werder Bremen 4.65
Az előző körben Frankfurtban kapott ki 2-0-ra a Mainz, előtte viszont győzelemnek örülhettek: hazai pályán az Augsburgnak gurítottak egy hármast. Otthon jól szerepel Szalai Ádám egykori csapata, ebben az évben egyedül a Bayern Münchentől szenvedtek vereséget (0-2). Ezen kívül egy döntetlen és három győzelem a mérlegük. Érdekesség, hogy a győztes hazai meccsek egyikén sem kaptak gólt.

Összeszedte magát a Werder, az előző két fordulóban négy pontot gyűjtöttek be. 2-1-re verték idegenben a Hannovert, majd a Schalke házigazdájaként ikszeltek (1-1). Mainzból utoljára 2011 őszén távoztak győztesen, meglepő volna, ha ez most megismétlődne. Viszont szoros meccsre van kilátás, ezt a Bréma 2014-es idegenbeli mérlege is alátámasztja (2-1-2).

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.20

Wolfsburg 1.68, döntetlen 3.85, Nürnberg 4.80
Az Európa Liga indulást érő hatodik helyen tanyázik a Wolfsburg és ezen az sem változtatott, hogy kikaptak múlt héten a Dortmund vendégeként 2-1-re. Hazai környezetben viszont jól megy nekik, persze a Bayern Münchennel ők sem tudtak mit kezdeni (6-1-re kaptak ki a bajoroktól). Ezt a vereséget leszámítva még a Hannover tudott náluk nyerni valami tévedés folytán még januárban.

Ha úgy folytatja a Nürnberg, ahogy eddig, akkor könnyen a német másodban találhatják magukat a következő szezontól. Legutóbbi öt bajnoki meccsükből négyet elveszítettek, csak a Stuttgartot verték meg. A Wolfsburg vendégeként három évvel ezelőtt nyertek utoljára.

Tipp: Hazai csapat nyeri legalább az egyik félidőt @ 1.32

Bayern München 1.57, döntetlen 4.00, Borussia Dortmund
Amióta a Hertha elleni győztes meccs után biztossá vált, hogy bajnok lesz a Bayern München, elkezdték félvállról venni a bajnoki meccseket. Kezdődött mindez a Hoffenheim elleni hazai 3-3-al, ami az Augsburgtól elszenvedett 1-0-s vereségben csúcsosodott ki. Mondjuk a teljes képhez az is hozzátartozik, hogy BL-ben továbbmentek szerdán és még ott van német kupa is, amire tartalékolni kell. Ez alapján nehéz eldönteni, hogy mire számíthatunk a Dortmund elleni bajnokin.

Igazság szerint itt a remek alkalom, hogy némi revánsot vegyen a Dortmund, persze csak úgy presztízsből, hiszen akármi történik, a második helynél nem léphetnek idén már följebb. Mondjuk a Schalke kapaszkodik mögöttük rendesen. Egyébként a Dortmund is győzött a BL-ben, 2-0-ra verték a hazai pályán a Realt de ez kevés volt a továbbjutáshoz. A bajnokságban négy fordulója veretlenek Kloppék.

Tipp: X2 @ 2.35

A kombináció eredő szorzója @ 10.92