Bundesliga: Sok minden tisztázódhat a hétközi fordulóban


Borussia Dortmund 1.57, döntetlen 4.10, Schalke 5.50
Hannoverben nyert hétvégén a Dortmund 3-0-ra, ezzel megerősítette a második helyét a Bayern mögött és a Schalke előtt. Igaz utóbbival szemben csak egy pontos előnye van a Dortmundnak és ilyenformán a lehető legjobbkor kerültek egymás útjába. Ugyanakkor valahogy nem megy most úgy a Dortmundnak hazai pályán, mint mondjuk az előző szezonban. Legutóbbi két tétmeccsüket elbukták otthon (a Zenittől és a ’Gladbachtól egyaránt 2-1-re kaptak ki). Ha csak a bajnokságban nyújtott hazai teljesítményüket nézzük, akkor mérlegük 7-1-4 a Bundesliga aktuális kiírásában.

A Schalke is nyert az előző fordulóban, hazai pályán verték 3-1-re az utolsó Braunschweig-et. Külön öröm, hogy Szalai gólt rúgott, noha csak az utolsó percekben állt be. Idegenben sokat botladozik a Schalke, eddigi mérlegük 6-3-4. Tavaly októberben kikaptak otthon Dortmundtól, de előtte kétszer is legyőzték őket, idegenben és pályaválasztóként is. A két csapat általában három gólos meccseket játszik, ritkán haladja meg a találatok száma ezt. Egyébként ez egy tipikus háromesélyes mérkőzés.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.53

Hertha Berlin 15.50, döntetlen 6.50, Bayern München 1.18
Zsinórban két vesztes bajnokin van túl a Hertha és már február vége óta nyeretlenek. Hazai mérlegük egyenesen katasztrofális ebben az évben: három vereség és egy vérszegény 0-0 a Freiburg ellen.

Így aztán nem sok kétségünk lehet afelől, hogy a Bayern ezt a meccset is behúzza majd, a kérdés csak annyi, hogy mennyi lesz közte. Mert mondjuk pont a Mainz mutatta meg a hétvégén, hogy tisztességesen is ki lehet kapni a Münchentől, meg hát előtte a Leverekusen elleni hazai meccsük is szorosabbra sikerült a kelleténél. Mindezek ellenére talán belefér újra a szokásos egygólos hendi.

Tipp: Fogadás hendikeppel (1-0), a Bayern nyeri a meccset @ 1.67

Hamburg 2.05, döntetlen 3.40, Freiburg 3.55
Siralmasan szerepel a Hamburg ebben a szezonban, nem csoda, hogy a kiesés szélére sodródtak. Hétvégén a szintén übergyenge Stuttgartól kaptak ki 1-0-ra idegenben. Egyébként a Hamburg kapta a legtöbb gólt a bajnokságban, szám szerint 55-öt. 2014-ben csupán a Dortmund nem talált be ellenük, az összes többi tétmeccsen legalább egyet kaptak, de általában nem áll meg ennyinél a számláló.

A Freiburg sincsen könnyű helyzetben, de ők legalább elkezdtek meccseket nyerni. Az előző fordulóban a Brémát kapták el otthon, előtte Frankfurtból hozták el a három pontot. Most sem lehet kizárni az esetleges vendéggyőzelmet.

Tipp: X2 @ 1.73

Hoffenheim 1.88, döntetlen 3.80, Hannover 3.75
A Bayer Leverkusen otthonában tudott nyerni hétvégén a Hoffenheim (2-3), amit akárhogy is nézünk, szép eredmény. Ezzel egyébként két meccses nyeretlenségi széria szakadt meg náluk. A táblázaton három ponttal előzik meg aktuális ellenfelüket és 2014-es hazai mérlegüket elnézve (3-0-1) könnyen lehet, hogy ez duplázódik majd.

Ugyanis a Hannoverben nincs átütő erő, főleg akkor nem, ha idegenben kell pályára lépniük. Bár az előző fordulók alatt értek már el sikereket vendégként (győzelem Wolfsburgban és Berlinban, illetve iksz Augsburgban) de nem valószínű, hogy most szereznék meg első győzelmüket a Hoffenheim otthonában. Ugyanis eddig ez még nem jött össze nekik, maximum 1-2 döntetlen csúszott be.

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 1.43

 

A kombináció eredő szorzója @ 6.32