Bundesliga: Ruhr-vidéki rangadó és egyéb meccsek


Köln 9.50  döntetlen 5.00  Bayern München 1.32
A Bundesliga leggólszegényebb meccseit eddig a Köln játszotta: öt forduló alatt két gólt rúgtak és egyet kaptak. A két rúgott gól még a Stuttgart elleni bajnokin jött össze, amit meg is nyertek 2-0-ra, míg az egy kapott találat a Hannoverben szerdán 1-0-ra elveszített bajnoki hozománya. A fennmaradó három meccsen kivétel nélkül 0-0-át játszott a Köln (Hamburg, Paderborn és ’Gladbach). A másodosztályú kitérő miatt utoljára 2012 májusában fogadták a Bayernt, akkor 4-1-re kikaptak tőlük.

Kedden alaposan helyrerakta az eladdig listavezető Paderbornt a Bayern München. Simán verték 4-0-ra az újoncot, és a hamburgi 0-0 után ez volt a harmadik győzelmüket az idei szezonban. Jelenleg tizenegy ponttal vezetik a bajnokságot, a Leverkusen és a Hannover egy ponttal van mögöttük.

Tipp: Götze gól bármikor és a Bayern nyer @ 2.85

Freiburg 4.55  döntetlen 3.55  Bayer Leverkusen 1.78
Továbbra is nyeretlen a Freiburg, kedden 3-3-as döntetlent játszottak a Hoffenheim vendégeként. Ez volt a harmadik ikszük a szezonban, ezen kívül még két vereséget jegyezhettek föl maguknak. Eddig két bajnokin vannak túl hazai pályán: a ’Gladbach ellen 0-0-s, míg a Herthával szemben 2-2-es döntetlent értek el.

Hazai pályán 1-0-ra verte szerdán az Augsburgot a Leverkusen, ezzel pontot tett egy három tétmeccses nyeretlenségi széria végére. Idegenben eddig egy bajnokit játszottak, akkor a Wolfsburg verte őket 4-1-re.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.52

Schalke 3.65  döntetlen 3.45  Borussia Dortmund 2.05
Első győzelmét szerezte meg kedden a Schalke, 3-0-ra verték a Brémát idegenben. Ezt megelőzően két döntetlent és két vereséget hoztak össze. Mindkét iksz hazai pályán történt (Bayern és Frankfurt), ahol még veretlen a Schalke és ez jó előjel a rangadó előtt. Legutóbb viszonylag simán, 3-1-re győzött náluk a Dortmund, most ennél azért nehezebb dolga lesz a Borussiának.

Nem csak azért, mert ebben a szezonban még veretlen otthon a Schalke, hanem mert mintha kisebb hullámvölgybe került volna a Dortmund. Minden egy 2-0-s mainzi vereséggel kezdődött, majd a hétközi fordulóban hazai pályán nem bírtak a rém gyenge Stuttgarttal (2-2). Időről-időre megesik ez a Dortmunddal, kérdés, hogy szombatig helyrerázódik-e a társaság.

Tipp: 1X @ 1.77

Wolfsburg 1.52  döntetlen 4.00  Werder Bremen 6.50
Szerdán 1-0-ra kikapott Berlinben a Wolfsburg, ez volt a második vereségük a szezonban. Ezen kívül még kétszer ikszeltek és egyszer győztek. Hazai pályán két bajnokin vannak túl és még veretlenek (döntetlen a Frankfurt és győzelem a Leverkusen ellen). A Brémától pályaválasztóként utoljára 2010-ben kaptak ki, a tavalyi szezonban pedig oda-vissza verték őket.

A hazai győzelemhez most is minden adott, hiszen a Bréma még nyeretlen ebben a szezonban (0-3-2) és legutóbbi két bajnokiján kikapott az Augsburgtól és a Schalkétól.

Tipp: Ázsiai hendikep, Wolfsburg -0.75 @ 1.63