Bundesliga: mit hozhat a kilencedik forduló?


Hoffenheim 3.45, döntetlen 3.50, Bayer Leverkusen 2.05
Lehet kissé nagyvonalú kijelentés, de a Hoffenheim már most jobban szerepel ebben a szezonban, mint tavaly. Jelenleg tíz ponttal a 10. helyen állnak, nyolc meccsből kettőt megnyertek, négyszer ikszeltek, kétszer kikaptak. A vereségek közül a szeptember elsején lejátszott stuttgarti 6-2 volt a legdurvább, de ennyi gólt azért nem szoktak kapni. Ugyanakkor nyolc forduló alatt egyetlen meccset sem úsztak meg kapott gól nélkül, a válogatott szünet előtti bajnokin Mainzban játszottak 2-2-őt. Hazai pályán még veretlenek és két győzelmükből az egyiket otthon szerezték (szeptember közepén a Gladbach ellen nyertek 2-1-re). Legutóbbi hazai mérkőzésükön a Schalkéval játszottak döntetlent (3-3).

Remek rajott vett a Leverkusen, 19 ponttal a harmadik helyen állnak. A Dortmund csak jobbb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg őket és a Bayern is csak egy ponttal szerzett eddig többet, mint a Gyógyszergyáriak. Apropó Bayern, a múlt héten pont velük játszott otthon a Leverkusen 1-1-es döntetlent. Ezt az ikszet és egy 2-0-s gelsenkircheni vereséget leszámítva eddig az összes bajnokiját megnyerte a Bayer.

Tipp: Döntetlen @ 3.50

Bayern München 1.08, döntetlen 10.00, Mainz 25.00
A Leverkusen elleni 1-1 volt a második döntetlen ami becsúszott a Bayernnek, előtte Freiburgban ikszeltek. Hazai pályán viszont makulátlan mérleggel rendelkeznek, négy Bundesliga meccsből négyet megnyertek és csak a Borussia Mönchengladbach tudott betalálni az Allianz Arénéban. Legutóbbi hazai meccsükön a Wolfsburg ellen győztek 1-0-ra. 2010 szeptemberének végén kaptak ki utoljára a Mainztól hazai pályán, azonban nem valószínű, hogy ez pont most fog megismétlődni.

Ugyanis pocsék formában van a Mainz, kiestek a kupából és az előző öt bajnokin mindössze egy pontot sikerült szerezniük. Mondjuk ez az egy döntetlen pont a nyolcadik fordulóban jött össze: a Hoffenheim házigazdájaként játszottak 2-2-őt. A Wolfsburg elleni bajnokit leszámítva legalább egy gólt minimum kaptak meccsenként és ha még sikerült is rendezniük soraikat a válogatott szünet alatt, sok jóra nem számíthatnak Münchenben.

Tipp: Gólok száma a vendégcsapatnál kevesebb mint 0.5 @ 1.70

Borussia Dortmund 1.18, döntetlen 6.75, Hannover 15.00
Ugyan lehetett számítani arra, hogy botlik majd a Dortmund a nyolcadik fordulóban, de azt valószínűleg a legelvakultabb BVB-gyűlölő sem hitte volna, hogy viszonylag simán kikapnak majd a Mönchengladbach otthonában (2-0). Mindenestre még így is másodikok, egy pontra vannak a listavezető Bayerntől. Ebben a szezonban hazai pályán még veretlenek tétmeccsen, többnyire nagy arányú győzelmekkel zárják otthoni mérkőzéseiket.

Már a tavalyi szezonban hozzászokhattunk, hogy ha a Hannover idegenben játszik, akkor szinte borítékolható a hazai győzelem. Nos, ez eddig idén sem változott sokat, az összes meccsüket elbukták, ha nem ők voltak a pályaválasztók. Utoljára 2010-ben tudtak pontot elhozni Dortmundból és tekintve, hogy három vendégként lejátszott bajnoki alatt egy gólt rúgtak (viszont meccsenként legalább kettőt kaptak), nem valószínű, hogy ponttal távoznak majd.

Tipp: Huszti gólt lő @ 5.60

Eintracht Frankfurt 1.60, döntetlen 3.80, FC Nürnberg 5.70
Az elmúlt három fordulóban háromszor ikszelt a Frankfurt, de ebből csak egyszer hazai pályán (hamburg ellen). Otthon eddig még nem sikerült bajnokit nyerniük, viszont EL mérkőzésen és német kupameccsen már győztek ebben a szezonban.

A 16. helyen álló Nürnberg ideális ellenfélnek tűnik abban a tekintetben, hogy a Frankfurt otthon tartsa mindhárom pontot. Ugyanis a Nürnberg még nem nyert meccset az ősszel, az előző fordulóban egy ötöst kaptak hazai pályán a Hamburgtól.

Tipp: A Frankfurt nyeri a meccset @ 1.60

A kombináció eredő szorzója @ 53.31