Bundesliga: Megint pontokat hagy majd a Bayern Nürnbergben?


Nürnberg 13.50, döntetlen 6.00, Bayern München 1.22
Erősen kapaszkodik fölfelé a Nürnberg, jelenleg a 15. helyen állnak és eddig mind a két bajnokiját megnyerte a 2014-es esztendőben. Hazai pályán a Hoffenheimet küldték haza egy négyessel, míg a múlt héten a Hertha otthonából hozták el a három pontot (1-3). Az igazi fegyvertény persze az lenne, ha legalább egy pontot tudnának szerezni a Bayern ellen is. Erre van is esélyük, mert láthatóan jó formában vannak plusz, ha megnézzük mit játszottak otthon a bajorok ellen az elmúlt három évben akkor láthatjuk, hogy két 1-1-s döntetlen és egy 1-0-s vereség a mérleg.

Az tehát elég valószínű, hogy a München nem rendez majd gólparádét szombat délután. Egyébként már most megnyugtató előnye van a bajoroknak a második helyezett Leverkusennel szemben, összesen 13 pont. Így akkor sem történne tragédia, ha esetleg leikszelnének. Az esetleges vereségük viszont hatalmas meglepetés lenne. 

Tipp: Döntetlen @ 6.00

Eintracht Frankfurt 1.62, döntetlen 3.80, Eintracht Braunschweig 5.50
Alsóházi „rangadó” lesz a két Eintracht között, a házigazdák két pontra vannak a kiesőhelytől, ellenfelük az utolsó helyen áll. Egészen jól indult a tavaszi szezon a Frankfurt számára, otthon nyertek a Hertha ellen (1-0). Az előző fordulóban viszont Münchenben ötöt kaptak – ez mondjuk várható volt. Az ősszel 2-0-ra verték idegenben a Braunschweig-et, most is a frankfurti siker tűnik biztosabbnak.

Főleg, hogy a kimondhatatlan nevű csapat valami véletlen folytán összesen eddig öt pontot szerzett idegenben. Ebből egy, a tavaszi szezon nyitómeccsén Brémában jött össze (0-0). Egyébként még akár sok gólos meccs is lehet ebből, ugyanis körülbelül minden második idegenbeli meccsükön jól megszórják az újoncot. Ugyanakkor a teljes képhez az is hozzátartozik, hogy a Frankfurt még hazai pályán sem nagyon szokott két gólnál többet lőni, tehát nagyobb esély mutatkozik a kevés találatra. 

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 1.90

VfL Wolfsburg 1.72, döntetlen 3.75, Mainz 4.65
Nem indult jól a tavasz a wolfsburgiak számára: két bajnoki meccs, nulla pont. A nyitányon attól a Hannovertől kaptak ki 3-1-re, amelyik szökő évente nyer idegenben, múlt héten pedig Gelsenkirchenből távoztak vereséggel (2-1). 

A Mainz viszont kettőből kettőt behúzott, Stuttgartban győztek 2-1-re, majd az előző fordulóban otthon verték el a Freiburgot 2-0-ra. A teljes szezont nézve, nem volt olyan tétmeccsük idegenben, melyen ne lőttek volna legalább egy gólt. 

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.62

Werder Bremen 7.85, döntetlen 4.75, Borussia Dortmund 1.38
A középmezőny alja környékén tanyázó Werder Augsburgban kapott ki a múlt héten 3-1-re, előtte egy vérszegény 0-0-át izzadt ki hazai pályán a tökutolsó Braunschweig ellen. Ilyen előjelek mellett nem sok jóra számíthatnak most sem, ráadásul a legutóbbi négy Bréma-Dortmund párharcot rendre az utóbbi csapat nyerte. 

Ugyanakkor a Borussia már korántsem olyan erős csapat, mint az előző szezonban volt, ezt a tabellán elfoglalt harmadik helyük is jól mutatja. Nyögvenyelősebben hozzák a meccseiket – ha éppen hozzák – és egyre gyakrabban fordulnak elő ilyen-olyan botlások. Idén két meccs alatt 4 pontot szereztek, az Augsburggal otthon játszottak 2-2-őt, az előző fordulóban pedig igencsak izzadságszagú győzelmet hoztak össze a Braunschweig vendégeként (2-1). Szóval akármilyen gyenge formában van most a Werder, nem lesz egyszerű dolga Kloppéknak.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.55

A kombináció eredő szorzója @ 47.09