Bundesliga: Közeleg a vége


Dortmund1.35  döntetlen5.15  Wolfsburg8.50
Úgy tűnik, hogy jót tett a Dortmundnak az EL-búcsú, legalábbis a feledhetetlen liverpooli vereség óta zsinórban három tétmeccset is megnyertek a sárga-feketék. Érdekesség, hogy mind a három egymást követő mérkőzésen 3-0-ra nyertek Reusék. Bár az is igaz, hogy nem a legacélosabb ellenfelekkel találkoztak: előbb a Hamburgot verték otthon, majd kupameccsen a Herthát idegenben, a bajnokság előző fordulójában pedig a Stuttgart vendégeként győztek.

A soron következő mérkőzés is országos egyes, ennek okán a hazai győzelemre kínált odds sem túl magas. Ilyen esetekben érdemes lehet hendikepes fogadásban gondolkodni, vagy esetleg a gólok számára apellálni.

Egyébként a második helyezett Dortmund hét ponttal van lemaradva a listavezető Bayern München mögött és mivel három forduló van hátra, aligha érik már be őket. Mindenesetre az elég valószínű, hogy hazai pályán igyekeznek majd kiszolgálni legendás közönségüket. A Wolfsburg pedig ehhez kiváló partner lehet, ugyanis a Bundesligában március ötödike óta nem nyert mérkőzést. Azóta két 1-1-es döntetlen mellett négyszer kikaptak, legutóbb az Augsburg házgazdájaként (0-2).

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül @ 2.60


Mainz1.75  döntetlen3.55  Hamburg5.00
Az elmúlt három fordulóban mindössze egy pontot szerzett a Mainz, de még így is az Európa Liga indulást érő ötödik helyről várhatja a 32. fordulót. Mondjuk a tabellának ezen szakaszán még komoly átrendeződés várható a hátralévő három fordulóban.

Amúgy a Mainz hazai mérlege elég korrekt: tavasszal négy bajnokit megnyertek, egy iksz és egy vereség ellen. Mondjuk pont a legutóbbi pályaválasztóként lejátszott mérkőzésükön kikaptak a Kölntől, az előző hétvégén pedig Frankfurtból távoztak nulla ponttal. Így aztán elég nehéz megmondani, mit produkálnak majd Hamburg ellen, amely viszont pont az előző fordulóban tudott győzni a Bréma ellen, zsinórban két elszenvedett vereség után.

A tizenegyedik helyezett vendégek matematikailag még akár ki is eshetnek, bár azért az elég szélsőséges forgatókönyv volna. Mindenesetre idegenben nem sok pontot gyűjtöttek tavasszal, mérlegük vendégként 1-1-4.

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 1.83


Bayer Leverkusen1.65  döntetlen3.95  Hertha5.25
Ha a Borussia Mönchengladbach kikap a Bayern vendégeként és a Leverkusen legyőzi a Herthát, akkor a hazaiak már fixen Bajnokok Ligája indulást érő helyen végeznek. Zsinórban hat bajnokit is megnyertek a gyógyszergyáriak, ráadásul öt meccset ebből kapott gól nélkül hozták le, csak a Schalke tudott nekik gólt lőni az előző hétvégén (3-2).

A Hertha kipukkadt a szezon végére, most látszik csak igazán, hogy mennyire erőn felül teljesítettek eddig. Március 19-én nyertek utoljára bajnokit, majd jött a ’Gladbach elleni megsemmisítő vereség, a Hannover elleni 2-2, majd aztán két bajnokit buktak el, előbb a Hoffenheim, majd a Bayern München ellenében.

Nem könnyű hát a Hertha helyzete, az talán némi reményt adhat számukra, hogy a hazai védelem egyik bástyája, Jonathan Tah vírusos fertőzés miatt kihagyja a mérkőzést. Ettől függetlenül már a pontszerzés is hatalmas bravúr volna Dárdai Pali csapatától.

Tipp: X2 @ 2.25