Bundesliga: Kiheverte a múlt hetet a Schalke?


Schalke 1.85, döntetlen 3.55, Hoffenheim 4.15
Borzalmas eredményeket ért el múlt héten a Schalke: először a Real Madrid verte őket agyon a BL-ben (6-1-es vereség hazai pályán) majd pár nappal később a bajnokságban kaptak újabb pofont a Bayern Münchentől (5-1). Kérdés, hogy mennyire fogta meg őket ez a vereség, mert a Bundesligában amúgy egészen jól állnak. A müncheni égés előtt öt meccsből négyet megnyertek és egyszer játszottak döntetlent.

A Hoffenheim viszont brillírozott az előző fordulóban, 6-2-re elverték hazai pályán a Wolfsburgot. Tavaly ugye majdnem kiestek, ehhez képest a mostani tízedik helyük szinte egy állom. Öt fordulója veretlen a Hoffenheim, három meccset megnyertek és kétszer ikszeltek. Mindkét döntetlen idegenben jött össze nekik, most is van esély arra, hogy legalább egy pontot elhozzanak Gelsenkirchenből.

Tipp: X2 @ 1.90

Stuttgart 1.62, döntetlen 3.75, Eintracht Braunschweig 5.50
Egészen elképesztő mélyrepülésben van a Stuttgart, 2014-ben az összes létező tétmeccsüket elveszítették. Ha nem történik valami radikális változás, akár már ebben a fordulóban is kiesőhelyen találhatják magukat, hiszen a tabella alján található három 19 pontos csapat közül a Stuttgart az egyik. 

Az utolsó helyen pedig aktuális ellenfelük van 16 ponttal, de a Braunschweig legalább szerzett már pontokat az idén, szám szerint ötöt. Az előző fordulóban például 1-1-et játszottak a Borussia Mönchengladbach ellen otthon. Idegenben viszont nem igazán szoktak sikereket elérni, feljutásuk óta egy győzelem, két döntetlen és nyolc vereség a mérlegük vendégként.

Tipp: X2 @ 2.25

Wolfsburg 9.50, döntetlen 5.30, Bayern München 1.30
Mint arról már föntebb szó esett, a Wolfsburg csúnya vereséggel tért haza múlt héten a Hoffenheim otthonából. Eladdig egészen csinos eredménysort hoztak össze: a hoffenheimi kudarcig zsinórban négy bajnokit is megnyertek. Hazai mérlegük egészen imponáló ebben a szezonban, nyolc győzelem, egy döntetlen és mindössze két vereség. Viszont a Bayern ellen utoljára 2011-ben tudtak pontot szerezni pályaválasztóként.

A bajoroknál továbbra is minden klappol, múlt héten ugye épp a Schalkét végezték ki. Három fordulója nem adják alább négy lőtt gólnál meccsenként Müllerék, ezért talán nem túl nagy vakmerőség újra hendikeppel megtenni a Bayern győzelmét.

Tipp: Fogadás hendikeppel (1-0), a Bayern nyeri a meccset @ 1.85

Freiburg 9.40, döntetlen 4.85, Borussia Dortmund 1.33
Gyengén muzsikál idén a Freiburg, nem véletlenül állnak kiesőhelyen. 2014-es mérlegük 1-2-3, az előző fordulóban 0-0-s döntetlent értek el a Hertha otthonában. Nagyon kevés gólt lő a Freiburg, (22 találatot jegyezhetnek eddig), csupán a tökutolsó Braunschweig lőtt náluk kevesebbet. Bíztató tény lehet a számukra, hogy a Dortmund utoljára augusztusban nem kapott gólt idegenbeli bajnokin.

A Leverkusen hanyatlása nagyon jól jött a Dortmundnak, az előző fordulóban fölléptek a második helyre. Azonban így is 20 pontos (!) hátrányban vannak a listavezető Bayern Münchennel szemben és ezt gyakorlatilag már lehetetlen behozni. Múlt héten simán verték otthon a Nürnberget (3-0), idegenben viszont gyakrabban botlanak az elvárhatónál. Ennek ellenére a hullagyenge Freiburgot valószínűleg elverik majd. 

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.62

A kombináció eredő szorzója @ 12.81