Bundesliga - Kiesési rangadók és Bayern rekordok


Mainz 13.00, Döntetlen 6.00, Bayern München 1.22

 

Bár a bajnoki cím sorsa eldőlt, a Bayern előtt magasabb volumenű célok lebegnek. Szeretnének minden sorozatot megnyerni, ahol indulnak, ráadásul a veretlenségi szériájukat is olyan hosszúra nyújtani, amekkorára csak lehet. Ha még 14 mérkőzésen keresztül nem szenvednek vereséget a Bundesligában, akkor minden idők második leghosszabb veretlenségi szériáját produkálják, pusztán az 1986 és 1989 között regnáló Staeua előzi majd meg őket. Van egy másik sorozat is, amelyben viszont már a Mainz ellen élre ugorhatnak, hiszen jelenleg 17 mérkőzés óta tart győzelmi szériájuk, mely egyedülálló lehet a topbajnokságok történetében.

 

A Mainz nem fogja könnyen beadni a derekát, hiszen a legutóbbi 17 mérkőzésük alkalmával pusztán kétszer távoztak 0 ponttal a pályáról, ráadásul három pontra vannak a még BL selejtezőt jelentő negyedik helytől. A Bayern München meccsekkel kapcsolatban az ilyen mértékű dominancia miatt felesleges bármilyen jellegű spekuláció, a Mainz pontszerzése is csoda lenne az őszi 4-1-es vereség tükrében.

 

Tipp: Bayern München @ 1.22

 

Stuttgart 2.00, Döntetlen 3.55, Hamburg 3.60

 

Két nagymúltú csapat találkozik egymással, kevesen fogadtak volna arra a szezon előtt, hogy a kieséssel fog dacolni mindkét egyesület. A sváb csapat jelenleg kieső helyen áll, de a Hamburg bőven lőtávolon belül van, egy hazai győzelemmel már előzne is a Stuttgart. Persze ennek a valószínűsége igen csekély, hiszen jelenleg ők a Bundesliga legrosszabb formában lévő csapata, utolsó 10 meccsükön mindössze két pontot szereztek.

A Hamburg maga mögött hagyott egy hét meccses vereségi szériát, az utolsó négy találkozójukon már adtak életjeleket. Legyőzték a Dortmundot (!), és négy pontot szereztek a közvetlen riválisnak számító Nürnberg-Frankfurt duótól.

A két csapat több, mint 100 gólt kapott együtt, egyedül a Hoffenheim kapott még 50-nél több gólt a ligában. Meglepő módon a támadó szekciók tűrhetően muzsikálnak, mindkét offenzív részleg a mezőny első felébe tartozik. Emiatt akár egy sok gólos, fordulatokban sem szegény meccs is összejöhet.

 

Tipp: Felett 3.5 - Igen @ 2.70

 

Wolfsburg 2.05, Döntetlen 3.50, Augsburg 3.55

 

A várak csatájának most tétje is van, hiszen az Európa Ligás helyezés reális célkitűzés mindkét csapat számára. A Farkasok komolynak nevezhető hullámvölgybe kerültek, hiszen bár csak három mérkőzés óta veretlenek, de azokon nagyon csúnyán leszerepeltek. A Bayern München elleni kapott gól még talán benne lenne lehet a pakliban, de ugyanennyit kaptak a Hoffenheimtől és döntetlnre voltak csak képesek a sereghajtó otthonában.

Ezzel szemben az Augsburg legutóbbi 13 mérkőzésén csak kétszer kapitulált, ráadásul utolsó idegenbeli vereségét még októberben szenvedte le a Bayern München csapatától. Azóta négy győzelem és három döntetlen a mérlegük, és már csak két győzelemnyi távolságra vannak a negyedik helytől.

A két csapat találkozói nem szűkölködnek gólokban, úgyhogy a Stuttgart-Hamburg meccshez hasonlóan itt sem kell tartanunk a 0-0-tól.

 

Tipp: Dupla esély - X2 @ 1.75

 

Nürnberg 2.35, Döntetlen 3.35, Frankfurt 2.95

 

Még egy kiesési rangadót vívnak a Bundesliga 26. fordulójában, ahol a 15. és 16. csapat próbált fogást találni a másikon. A hazaiak a német bajnokság West Bromwich Albionja, 11 döntetlenük kifejezetten magas érték. Jól szemlélteti helyzetüket az a tény, hogy mindössze 10 alkalommal kaptak ki, de a negyedik helyen álló Leverkusen is kikapott kilenc alkalommal.

A Frankfurt gyenge szereplése már kevésbé meglepő, mindössze 28 gólt szereztek, mely alig haladja meg a mérkőzésnki egy lőtt gólos átlagot.

A Nürnberg a nyeretlenül abszolvált őszi szezon után éledezni látszanak, tavaszi mérkőzéseik felén sikerült begyűjteni a három pontot. A Freiburg hosszú idő után nyert, múlt hétvégén a Frankfurt elleni 1-4 arányú sikerük jelentősen rontotta a Frankfurt morálját.

A Nürnberg pusztán két meccsen nem kapott gólt, ősszel a szintén gyengécske lábakon álló Frankfurt ellen 1-1 lett a végeredmény hazai pályán. Ha a hazaiaknak sikerül nyerni, akkor szezonbéli ötödik győzelmükkel egy kis győzelmhez jutnának, de a Frankfurt jobb csapatnak számít.

Tipp: Alatt 2.5 - Igen @ 1.96

A négy tipp eredő oddsza:  @ 11.30