Bundesliga: Jön a huszonegyedik forduló


Bayern München 1.06, döntetlen 12.00, Freiburg 27.00
Szerdán a Bayern kivégezte a súlyos gondokkal küzdő Hamburgot  a német kupában  – idegenben gurítottak egy laza ötöst a miheztartás végett. A bajnokságot is meggyőző fölénnyel vezetik a bajorok és nem tűnik úgy, hogy elherdálnák tizenhárom pontos előnyüket. Főleg nem az ellen a Freiburg ellen, amelynek még könnyen kiesési gondjai lehetnek ebben a szezonban.

Mert bár három fordulóval ezelőtt nagy meglepetésre győzött a Freiburg a második helyezett Leverkusen ellen és ennek (is) köszönhetően elkerültek a közvetlen kieső helyről, de így is csupán két pontra vannak attól. Múlt héten hazai környezetben ikszeltek a Hoffenheimmel (1-1), előtte Mainzban szenvedtek 2-0-s vereséget. Idegenbeli mérlegük ebben a szezonban 2-2-6, a Bayern otthonában időtlen idők óta nem szereztek pontot. 

Tipp: Fogadás hendikeppel (0-2), a Bayern nyeri a meccset @ 1.72

Borussia Dortmund 1.24, döntetlen 6.00, Eintracht Frankfurt 10.00
Az a furcsa helyzet állt elő, hogy egy hét leforgása alatt kétszer is játszik egymással a Dortmund és a Frankfurt. Kedden a kupában csaptak össze Frankfurtban, azt a meccset a Borussia nyerte 1-0-ra. Ez volt a negyedik tétmeccsük zsinórban melyet megnyertek, és nem valószínű, hogy a Frankfurt majd Dortmundban venne revánsot. Bár néha botlik hazai pályán a BVB de általánosságban elmondható, hogy pályaválasztóként nem sok levegőt szoktak hagyni ellenfelüknek.

Hullámzó teljesítményt nyújt a Frankfurt: győzelem és vereség váltogatja egymást. A középmezőny alján lavírozó csapat idegenben tavaly szeptember óta nem nyert meccset, a Dortmund vendégeként pedig utoljára 2010-ben szereztek pontot (mondjuk akkor élből hármat).

Tipp: Fogadás hendikeppel (0-1), a Dortmund nyeri a meccset @ 1.77

Hoffenheim 1.95, döntetlen 3.50, VfB Stuttgart 3.80
Mint már föntebb szóba került, Freiburgban ikszelt a Hoffenheim a múlt héten, ezt megelőzően a Hamburgot verték el otthon 3-0-ra. Hazai mérlegük 2-5-3 és van rá némi esély, hogy a Stuttgart ellen növelik majd győzelmeik számát.

Ugyanis a Stuttgart legalább annyira csapnivalóan szerepel, mint a Hamburg. A különbség csak annyi, hogy a svábok (még) nem állnak kieső helyen, de a VfB eddig nem nyert tétmeccset ebben az évben – mind a négyet elveszítették. Ebből nyilván az Augsburgtól elszenvedett 4-1-es hazai vereség volt a legfájóbb az előző fordulóban.

Tipp: 1X @1.25

Bayer Leverkusen 2.00, döntetlen 3.40, Schalke 3.70
A hosszabbításban kapott ki hazai pályán a Leverkusen szerdai kupameccsen a másodosztályú Kaiserslauterntől. A bajnokságban még mindig másodikak, de a Dortmund szorosan ott van a nyomukban. Az előző fordulóban idegenben győzték le a remek szezont produkáló Borussia Mönchengladbachot, de a szerdai kupavereség után még az is lehet, hogy a Schalke is pontot/pontokat rabol majd tőlük.

Mindhárom bajnokiját megnyerte idén a Schalke, mondjuk olyan borzalmasan erős ellenfelekkel eddig nem találkozott. (Hamburg idegenben, Wolfsburg és Hannover otthon.) A Leverkusen elleni eredményeik alapján a közelmúltból könnyen lehet, hogy pontot szereznek majd. 

Tipp: 1X @ 1.26

A kombináció eredő szorzója @ 4.79