Bundesliga: Jön a harmadik forduló!


Bayer Leverkusen 1.32, döntetlen 4.90, Werder Bremen 10.00
Két győzelemmel kezdte a 2014/15-ös Bundesliga szezont a Leverkusen. Az első fordulóban a Dortmundot verték 2-0-ra idegenben, majd hazai pályán nyertek a Hertha ellen (4-2). Eközben a BL csoportkörbe is bejutottak, szóval jó formában van a tavalyi negyedik helyezett. Múlt hét csütörtökön a válogatott meccsek miatti szünet miatt a másodosztályú St. Pauli ellen játszottak edzőmeccset, az 2-2-es döntetlennel ért véget. Ebben a szezonban ez volt az első olyan mérkőzésük pályaválasztóként, melyen nem sikerült nyerniük.

Két forduló után még nyeretlen a Bréma; a Hertha és a Hoffenheim ellen játszottak döntetlent. A tavalyi szezonban 2-1-re kikaptak a Leverkusen vendégeként és utoljára 2010 októberében fordult elő, hogy pontot szereztek a Bayer pályáján, akkor is csak egyet.

Tipp: A Leverkusen nyeri a meccset @ 1.32

Bayern München 1.15, döntetlen 7.45, Stuttgart 17.00
Egy győzelem és egy döntetlen eddig a bajnoki címvédő mérlege: az első fordulóban 2-1-re verték otthon a Wolfsburgot, aztán a második fordulóban 1-1-s döntetlent játszottak a Schalke vendégeként. Egyelőre akadozni látszik a Bayern München játéka, de emlékezzünk rá, hogy a tavalyi szezont is így kezdték, aztán lám mi lett belőle. Hazai pályán nagyon ritkán hullajtanak pontokat, többnyire még akkor is otthon tartják a három pontot, ha nem megy olyan jól nekik.

Ráadásul úgy tűnik, a Stuttgart ott folytatja, ahol az előző szezonban abbahagyta, azaz könnyen lehet, hogy ez a szezon is a kiesés elleni harcról fog szólni. Eddig egy pontot szereztek, miután az első fordulóban leikszeltek a ’Gladbach vendégeként, majd a második fordulóban hazai pályán kaptak ki 2-0-ra a Kölntől. A Bayern ellen utoljára 2009-ben szereztek pontot, azt is Stuttgartban. A Bayern vendégeként pedig pont 10 évvel ezelőtt tudtak egy döntetlent kiharcolni, azóta nem jártak sikerrel Bajorországban.

Tipp: Lewandowski gólt lő @ 1.52

Borussia Dortmund 1.27, döntetlen 5.35, Freiburg 11.50
A Bayern ellen 2-0-ra megnyert szuperkupa-döntő után azt lehetett gondolni, hogy a bajnokságot is jól kezdi majd a Dortmund. Nos, ez nem így alakult; az első fordulóban viszonylag simán kikaptak a Leverkusen házigazdájaként, majd Augsburgban győztek 3-2-re, de igen meleg volt a vége. Mindenestre a Freiburg ellen hagyományosan jól megy nekik, például a legutóbbi nyolc bajnoki meccsüket különösebb gond nélkül nyerték meg ellenük.

A második fordulóban az első pontját szerezte meg a Freiburg: a Mönchengladbach ellen játszottak 0-0-s döntetlent. Az előző szezonban csak a legritkább esetben tudtak pontot szerezni vendégként.

Tipp: Immobile gól bármikor és a Dortmund nyer @ 2.02

Hoffenheim 2.30, döntetlen 3.40, Wolfsburg 3.00
Győzelemmel kezdte a bajnokságot a Hoffenheim, az Augsburgot gyűrték le otthon 2-0-ra. A második fordulóban viszont már csak egy ikszre futotta az erejükből Brémában (1-1). A 2014-es évben csupán kétszer fordult elő, hogy ne nyerték volna hazai pályán az adott bajnoki meccsüket.

A Wolfsburg is a vesztesek között volt: 6-2-re kaptak ki márciusban a Hoffenheim vendégeként. Érdekesség, hogy amióta a Hoffenheim az első osztályban játszik, a két csapat egymás elleni meccsén sosem született három gólnál kevesebb. Egyébként a Wolfsburg egy pontot gyűjtött eddig, miután második fordulóban leikszelt a Frankfurttal (2-2).

Tipp: Gólok száma több, mint 2.5 @ 1.45

A kombináció eredő szorzója @ 5.88