Bundesliga: Esélytelen vendégek?


Bayer Leverkusen1.32  döntetlen5.50  Paderborn8.50
Múlt hétvégén a Freiburg otthonában játszott 0-0-s döntetlent a Leverkusen. Fontos részlet, hogy Spahic kiállítása miatt már a 28. perctől emberhátrányban játszott a Bayer.

Egyébként három forduló alatt összesen két gólt lőttek a gyógyszergyáriak; viszont a Bajnokok Ligájában nem spóroltak a találatokkal: 3-1-re verték otthon a Benficát szerdán. Hazai pályán egyébként március óta veretlen a Leverkusen, bár az idei szezonban csak három bajnokit játszottak otthon. Ebből kettőt megnyertek és egyszer ikszeltek.

Két fordulóval ezelőtt még vezette a tabellát az újonc Paderborn, viszont jött két vereség és egyből a középmezőnyben találták magukat. Előbb a Bayerntől kaptak ki 4-0-ra idegenben, majd hazai pályán szenvedtek vereséget a Mönchengladbachtól.

Ennek ellenére masszív csapat a Paderborn, és egész biztos, hogy nem feltartott kézzel lépnek majd pályára a Leverkusen vendégeként sem.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.67


Bayern München1.12  döntetlen8.25  Hannover20.00
Továbbra is veretlen tétmeccsen a Bayern. Múlt hét szombaton – ha kicsit nehézkesen is – de 2-0-ra verték a Kölnt, ezzel a tabella élére ugrottak, melyet 14 ponttal vezetnek a 12 pontos Mönchengladbach előtt. A BL-ben is sikerrel vették az akadályt: 1-0-ra győztek Moszkvában a CSKA ellen.

Háromszor játszottak a Hannoverrel a tavalyi szezonban (két bajnoki és egy kupameccs), mindhárom alkalommal a bajorok hagyták el győztesen a játékteret.

Az előző fordulóban, Stuttgartban kapott ki 1-0-ra a Hannover. Ez még annak ellenére sem meglepő, ha tudjuk, hogy a Stuttgart nem legjobb időszakát éli most. Ugyanis a Hannover nagyon ritkán tud akár egy pontot is szerezni idegenben. Sok jóra most sem számíthatnak, ugyanis utoljára 2006-ban tudtak nyerni a Bayern München vendégeként.

Tipp: Lewandowski gól és hazai győzelem @ 1.56


Borussia Dortmund1.35  döntetlen4.75  Hamburg9.00
A bajnokságban három fordulója nyeretlen a Dortmund, múlt héten Gelsenkirchenben kaptak ki 2-1-re. Viszont szerdán a BL-ben simán verték az Anderlechetet Brüsszelben, úgyhogy könnyen lehet, hogy a formahanyatlás a múlté és most megszerzik otthon a három pontot.

Az előző szezonban igen gólgazdag mérkőzést hozott a Dortmund és a Hamburg csatája: tavaly szeptemberben 6-2-re nyert hazai pályán a BVB, majd februárban a Hamburg győzött 3-0-ra. A legutóbbi hat egymás elleni meccsükön nem akadt olyan mérkőzés, ahol ne esett volna legalább három gól.

Nem a Hamburg a meccs favoritja, ugyanis borzalmasan kezdték a szezont és úgy tűnik, hogy a gyors edzőváltás sem segített rajtuk. Két ponttal állnak az utolsó helyen, az előző fordulóban a Frankfurttól kaptak ki 2-1-re. De legalább meglőtték első góljukat a szezonban…

Tipp: Ázsiai hendikep -0.75, Dortmund @ 1.41