Bundesliga: Érvényesül a hazai pálya előnye?


Bayer Leverkusen 1.57, döntetlen 3.80, Hamburger SV 6.20
Mintha kisebb hullámvölgybe került volna a Leverkusen, az előző fordulóban az utolsó Braunschweig otthonában kaptak ki 1-0-ra. A hétközi BL meccsen pedig Donyeckben játszottak 0-0-s döntetlent. A Bundesligában a harmadik helyen állnak, hat ponttal lőzik meg a negyedik helyezett Gladbachot. Hazai mérlegük szinte teljesen hibátlan: hat győzelem és egy dönttlen a mérlegük (a Bayern ellen játszottak 1-1-et október elején.) Viszont az otthoni meccseket sem szokták kapott gól nélkül lhozni, az idei szezonban egyedül a Hannover nem tudott betalálni ellenük.

Egy viszonylag hosszúra nyúlt veretlenségi széria után a Hamburg hazai pályán kapott ki múlt héten az egyre jobb formába lendülő Mönchengladbach-tól. Idegenbeli mérlegük 2-2-2, érdekesség hogy a két győzelem legutóbbi két vendégjátékuk alkalmával jött össze. Ráadásul mindekttő nagyarányú siker volt, Nürnbergben egy ötöst, Freiburgban egy hármast gurítottak. Persze a Leverkusen nyilván nagyobb falat, mint az előbb említett két klub.

Tipp: Döntetlen @ 3.80

Bayern München 1.08, döntetlen 10.00, Augsburg 25.00
Két döntetlen csúfítja a Bayern München statisztikáját, így fordulhat elő, hogy csak egy pont előnyük van a második Dortmunddal szemben. Amúgy az előző fordulóban a Hoffenheimet verték idegenben 2-1-re, a BL-ben pedig igencsak megszenvedtek a győzelemért a Viktoria Plzen otthonában, de azért csak behúzták azt is (1-0). Utoljára több, mint egy éve kaptak ki Bundesliga meccsen, azóta döntetlenből is csak kettőt láthatott az Allianz Aréna közönsége. Éppen ezért talán nem akkora vakmerőség kétgólos hendivel megtenni a bajorok győzelmét.

Még akkor sem, ha az Augsburg nem szerepel annyira rosszul, az előző fordulóban például 2-1-re nyertek a Mainz ellen otthon. Mondjuk ezt megelőzően zsinórban három bajnokin kikaptak, idegenben csak a Nürnberget tudták eddig megverni, a többi meccsüket elvesztették. A bayern ellen még soha nem szereztek pontot, 2011 óta ötször játszottak velük, mind az öt meccs bayern győzelmet hozott. Az elmúlt másfél évben még gólt sem tudtak rúgni a Münchennek.

Tipp: Hendikeppes fogadás (0-2), a Bayern nyeri a meccset @ 1.98

Schalke 1.67, döntetlen 3.85, Werder Bremen 4.90
Egy héttel azután, hogy otthon elbukta a Ruhr-vidéki rangadót a Schalke, Berlinben győztek Szalaiék 2-0-ra a Hertha ellen. A BL-ben oda vissza-verte őket a Chelsea 3-0-ra, mondjuk most a Werder ellen nyilván könyebb lesz a dolguk. Egyébként hazai mérlegük meglehetősen felemás, mindössze két bajnokit nyertek eddig, egyszer játszottak döntetlent és kétszer kikaptak.

Győzött a Werder 3-2-re múlt héten a Hannover házigazdájaként, előtte másfél hónapig nyeretlenek voltak. Idegenbeli teljesítményük meglehetősen szerény, kétszer nyertek, egyszer ikszeeltek, és háromszor kikaptak, ha nem ők voltak a pályaválasztók. A Schalkét utoljára 2010-ben tudták meglepni, azóta egy ikszet leszámítva rendre gelsenkircheni győzelem született.

Tipp: A Schalke nyeri a meccset @ 1.67

Borussia Mönchengladbach 1.55, döntetlen 3.85, Nürnberg 6.35
Jön föl a Gladbach, mint a talajvíz, a negyedik helyről várhatják az aktuális fordulót. Zsinórban két bajnokit is megnyertek, először a Frankfurt (otthon), majd a Hamburg ellen idegenben. Eddigi mérlegük a Bundesligában 6-1-4, idegenben nem szoktak villogni, igazából mind a négy vereségük vendégként jött össze. Otthon viszont az összes eddigi bajnokijukat megnyerték, többek közt a dortmund is pont nélkül távozott tőlük.

Ha így folytatja a Nürnberg, akkor hamarosan komoly gondokkal kell majd szembesülnie a csapatnak. Ugyanis ebben a szezonban még nem nyertek bajnokit, ami egészen bámulatos. Hét pontjukat hét döntetlennel szerezték meg, a legtöbb ikszet ők hozták össze eddig a németeknél. Legutóbbi öt idegenbeli fellépésük egyaránt pontosztozkodással zárult.

Tipp: A Gladbach nyeri a meccset @ 1.55

A kombináció eredő szorzója @ 19.48