Bundesliga: Elstartolt a szezon!


Eintracht Frankfurt 2.00, döntetlen 3.45, Freiburg 3.70
A tizenharmadik helyen végzett az Eintracht Frankfurt az előző szezonban, biztonságos, 9 pontos előnnyel az osztályozót játszó Hamburg előtt. Jócskán akadtak távozók a nyáron, a legnagyobbat Sebastian Rode és Sebastian Jung eladásán kaszálta a klub. Emellett persze igazoltak is új játékosokat, és az U19-ből is felhoztak két fiatalt. Majd meglátjuk mire lesz ez elég, mindenestre múlt heti kupameccsüket 2-0-ra megnyerték idegenben az alacsonyabb osztályban vitézkedő Viktoria Berlin ellen. Tavasszal egészen jól szerepeltek hazai pályán, bajnoki mérlegük 5-1-3, mondjuk pont a Freiburgtól elég csúnya vereséget szenvedtek márciusban (1-4).

A Freiburg sem a legjobb szezont produkálta, a 14. helyen végeztek (azonos pontszámmal, mint a Frankfurt, csak a gólarányuk volt rosszabb). Nem csoda hát, hogy több, mint egy kezdőcsapatra való játékost küldtek el (összesen 13-at), de a helyükre igazoltak is. Kupameccsüket ugyanúgy 2-0-ra nyerték meg a múlt héten, mint aktuális ellenfelük. Felkészülési meccseket is játszottak bőséggel, ezeket sikerült veretlenül lehozniuk.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.70

Hertha Berlin 2.00, döntetlen 3.50, Werder Bremen 3.60
A középmezőnyben végzett a Hertha az előző szezonban és nyilván emiatt is egy kezdőcsapatnyira elég új játékos érkezett a klubhoz. A múlt heti kupameccsen idegenben nyertek 4-2-re a Viktoria Köln ellen. A tavalyi szezonban hazai pályán 3-2-re győzték le a Werdert.

Két ponttal végzett aktuális ellenfele mögött a Werder tavasz végén. Az idei szezont ők is kupameccsel kezdték, és meglehetősen nagy nehézségek árán jutottak tovább a regionális ligában szereplő Illertissen vendégeként (a rendes játékidőben 2-2-re végeztek a csapatok, végül hosszabbításban a Bréma győzött 3-2-re). Utoljára 2009-ben tudták elhozni a három pontot Berlinből.

Tipp: A Hertha nyeri a meccset @ 2.00

Hoffenheim 1.95, döntetlen 3.55, Augsburg 3.70
A Hoffenheimnél sem múlatták tétlenül az időt az átigazolási időszakban, ráadásul úgy tűnik, hogy anyagi problémái sem lesznek mostanában a klubnak. Magyar szempontból nyilván Szalai Ádám leigazolása a legfontosabb, de a csatár mellett rengeteg új játékos érkezett még. Várhatóan előrébb végeznek majd, mint az előző szezonban (a kilencedik helyen zártak). Mindenestre a kupameccsükön 9-0-ra nyertek, ez több mint bíztató előjel az első bajnoki forduló előtt.

Már rögtön az elején elvérzett az Augsburg a német kupában, miután 1-0-ra kikapott a Magdeburgtól. Az sem a legjobb előjel, hogy 2006 óta csak elvétve tudtak pontot szerezni a Hoffenheim vendégeként.

Tipp: Félidőben a Hoffenheim vezet @ 2.50

Borussia Dortmund 1.55, döntetlen 4.10, Bayer Leverkusen 5.75
A Bayern első számú riválisának mi más célja lehet ebben a szezonban, minthogy minél jobban megkeserítse a bajorok életét, illetve az, hogy lehetőleg a második helyezésnél ne érjenek el rosszabbat. Mondjuk Lewandowskit ironikus módon pont a Bayernnek adták el, kérdés, hogy a helyére Torinóból érkezett Ciro Immobile mennyire tudja majd őt pótolni. Egyébként a múlt heti kupameccset 4-1-es győzelemmel abszolválta a Klopp-csapat.

Negyedik helyen végzett a Leverkusen, valószínűleg idén sem szeretnék ennél alább adni. A német kupában egy hatost lőttek ellenfelüknek, míg a BL selejtezőn 3-2-re nyertek az FC Kobenhavn otthonában kedden.

Tipp: Immobile gólt lő 2.16

A kombináció eredő szorzója @ 18.36