Bundesliga: Előnyös helyzetben a hazai csapatok


Borussia Dortmund 1.35, döntetlen 4.90, Borussia Mönchengladbach 8.40
Pár hete helyre állt az élet rendje a Bundesligában, a toronymagasan első Bayern München mögött (a bajorok húsz pontos előnnyel vezetik a tabellát) második a Dortmund. Kloppék zsinórban két bajnokit is megnyertek, először a Nürnberget verték otthon 3-0-ra, majd múlt héten a Freiburgot idegenben (1-0). Hazai pályán veretlen még ebben az évben a Dortmund, az Augsburg elleni döntetlent leszámítva az összes meccsüket megnyerték és legalább két gólt mindig rúgtak.

Eléggé visszaesett a Mönchengladbach teljesítménye ebben az évben, pedig tavaly ősszel sorra nyerték a meccseket. Ebben a naptári évben viszont még nem győztek egyszer sem, mérlegük négy vereség és három iksz. Érdekesség, hogy a háromból két döntetlen idegenben jött össze nekik. Ettől függetlenül elég nagy meglepetés lenne, ha Dortmundban támadnának föl. 

Tipp: Félidőben a Dortmund vezet @ 1.83

Hertha Berlin 1.90, döntetlen 3.45, Hannover 4.05
Három fordulója veretlen a Hertha, igaz a legutóbbi kettőben csak két döntetlent tudtak összehozni. Először a Freiburggal játszottak 0-0-át otthon, majd következett a Mainz elleni idegenbeli 1-1. Hazai pályán nem megy eddig a Herthának, ebben az évben három bajnokiból kettőt elveszítettek és a csak az előbb említett Freiburg elleni iksz jelentett némi sikerélményt. Most talán összejöhet az első idei hazai győzelmük, hiszen a Hannover legendásan rosszul teljesít idegenben.

Az is bizakodásra adhat okot berlini részről, hogy Husztiék február elseje óta nem nyertek bajnokit, pedig azóta már néhány kör lement. Múlt héten a Leverkusen házigazdájaként játszottak 1-1-s döntetlent, előtte Augsburgban ikszeltek ugyanilyen végeredménnyel (ez volt a második meccsük ebben a szezonban, melyen pontot szereztek idegenben). Mérlegük vendégként a szezonban: 1-1-10.

Tipp: 1X @ 1.23

Bayern München 1.14, döntetlen 8.00, Bayer Leverkusen 16.50
Enyhe képzavar ugyan, de a Bayern München Európa új Barcelonája. Miért is? Hazájuk bajnokságát szinte már most megnyerték, jó eséllyel pályáznak a BL trófeára is, plusz a német kupa, ugye. Legutóbbi tétmeccsükön ugyan csak ikszeltek az Arsenal ellen a BL-ben (így is továbbmentek), de a Bundesligában az elmúlt négy fordulóban nem álltak meg négy rúgott gól alatt. Múlt héten például hatot lőttek Wolfsburgnak.

Valószínűleg a Leverkusen sem számíthat sok jóra, főleg azért mert február eleje óta nyeretlen a szezont amúgy igen jól kezdő csapat. Az előző fordulóban végre szereztek egy pontot a Hannover otthonában, de hát ez kevés az üdvösséghez… Egyébként amilyen sebességgel a Bayern mostanában játszik, nem lennénk meglepve egy újabb nagyarányú bajor győzelem esetén. 

Tipp: Fogadás hendikeppel (0-1), a Bayern nyeri a meccset @ 1.40

Eintracht Frankfurt 1.80, döntetlen 3.60, SC Freiburg 4.35
Jó ideje veretlen a Frankfurt tétmeccsen, ugyanakkor ötből csak egyet tudtak megnyerni, két hete a Stuttgartot verték otthon 2-1-re. Az előző fordulóban pedig Hamburgban értek el 1-1-s döntetlent. A Freiburg ellen nem szoktak gólgazdag meccseket játszani, a találatok száma az elmúlt öt évben rendre maximum három volt.

A kiesőhelyen álló Freiburgnak minden pontra égető szüksége lenne, azonban még az iksz is ritkán jön össze nekik. Múlt héten a Dortmundtól kaptak ki 1-0-ra otthon. Idegenbeli mérlegük ebben az évben 0-1-2, 2014-ben még gólt sem rúgtak, ha nem ők voltak a pályaválasztók.

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 1.82

A kombináció eredő szorzója @ 5.74