Bundesliga - Élet a bajnoki cím után


Augsburg 8.70, Döntetlen 4.80, Bayern München 1.35

A Bayern kényelmes helyzetben van, hiszen áprilisban már nem kell olyan témák foglalkoztassák, mint a bajnoki cím, így a csapat teljes erejével koncentrálhat a Bajnokok Ligájára. Ennek megfelelően az előző héten a bajorok egy felforgatott csapattal láttál vendégül a Hoffenheim együttesét, akikkel egy nyílt mérkőzésen 3-3-as döntetlent játszottak az Allianz Arena gyepén. Mivel a Manchester United elleni találkozó nem dőlt el, ezért hasonló játékot várhatunk az Augsburg ellen is.

A hazaiak a bajnokság középső harmadában jól szerepeltek, most úgy tűnik, hogy kezd kifogyni a lendület a csapatból, mert utolsó hat meccsükből csak egyet nyertek meg. A csapat gyakorlatilag lemondhat a nemzetközi szereplésről, és a kieséstől sem kell féljen, így a Hoffenheimhez hasonlóan ők is belemehetnek egy nyílt párharcba. A bajorok kezdőcsapatának ismerete nélkül az eredményre rizikós lehet tippelni, de sok gólos mérkőzésen számíthatunk arra, hogy a veretlenségüket azért szeretnék megőrizni.

Tipp: Felett 2.5 @ 1.55

Stuttgart 1.80, Döntetlen 3.60, Freiburg 4.35

A Stuttgart mindössze két évet hiányzott a német labdarúgás élvonalából, de a jövő évi Bundesliga szereplésük jelenleg kérdéses. 24 pontjukkal kieső helyen állnak, melyről csak akkor kerülhetnek el, ha legyőzik a közvetlen rivális Freiburgot. A küldetés nem lesz egyszerű, mert a sváb csapat szerezte otthon a legkevesebb pontot, és az ellenfél jó formában érkezik.

A vendégek sikeresen menekülnek, legutóbbi négy meccsükön 10 pontot szereztek, ha most nyernek, akkor 5 fordulóval a vége előtt 8 pontos differenciát tudnak kiépíteni, ami már megnyugvásra adhat okot. A Stuttgart sorsolása nem könnyű a finishben, a mérleg nyelve a Hannover lehet, akik öt (!) kiesőjelölttel is játszanak.

Tipp: Döntetlen @ 3.60

Werder Bremen 3.80, Döntetlen 3.50, Schalke 04 1.95

Nem csak a Stuttgart, hanem a Werder is kissé nevéhez méltatlanul szerepel az idei évben, igaz a kieséshez már rettenetesen nagy pechsorozatra lenne szükség. Mivel az elméleti lehetőség még ott lebeg a brémaiak feje felett, ezért a Schalke nem számíthat könnyű mérkőzésre.

A gelsenkircheni csapat az ezüstéremre hajt, egy pontos hátrányuk a Dortmunddal szemben elenyésző, ráadásul a BL-indulást is kockáztatnák, ha nem szereznék meg a három pontot. A kékek optimistán várhatják a mérkőzés, 2014-ben Bundesliga meccsen csak a Bayern München győzte le őket.

Tipp: Schalke 04 @ 1.95

Dortmund 1.48, Döntetlen 4.35, Wolfsburg 6.50

A hétvége legérdekesebb mérkőzését játsszák a Westfalenstadion közönsége előtt, hiszen mindkét résztvevő csapat értékes, nemzetközi kupaszereplést jelentő helyekért küzd. A Dortmund szeretné megőrizni a Bayern mögötti pozícióját, de a Wolfsburg is megelőzné a mostanában nyögvenyelős Leverkusent.

Aktuális formákat tekintve mindkét egyesület jól áll, a Wolfsburg miután 6-6 gólt kapott a Bayerntől és a Hoffenheimtől, azóta veretlen, két döntetlen után két győzelemmel zárták a márciust. A Dortmund is fáradni látszik, annak ellenére, hogy tavasszal csak két vereséget nyelt be a csapat. Viszont olyan pontvesztések is becsúsztak, amelyek nem voltak indokoltak, így a Farkasok egy ’Gladbach szintű bravúrra készülnek.

Őszi meccsükön hiába vezetett a Dortmund a félidőben, a hazai csapat akkor fordítani tudott, tehát a tavalyi BL ezüstérmes legyőzésének receptje a birtokukban van. A 'Mund meccseinek közel háromnegyede 2.5 gól felett végződik, ez a szám a Wolfsburgnál 68%.

Tipp: Felett 2.5 – Igen @ 1.45

A négy tipp eredő oddsza: @ 15.45