Bundesliga: Bajor uralom


Augsburg 1.70, döntetlen 3.80, Werder Bremen 4.75
A múlt heti Bundesliga forduló bővelkedett a meglepetésekben, ilyen volt például az Augsburg 2-2-es döntetlenje a Westfalenstadionban Signal Iduna Parkban. December hetedike óta veretlen az Augsburg, az elmúlt négy bajnokin két győzelmet és két ikszet hoztak össze. Hazai mérlegük 5-1-2, öt győzelemből három 2-1-es végeredménnyel zárult és csupán a Hoffenheim nem tudott nekik gólt lőni (azt a meccset 2-0-ra nyerték). A legnagyobb arányú hazai győzelmük egy Braunschweig elleni 4-1 volt.

Egészen hihetetlen, de a Bréma idén még nem rúgott gólt pedig már három mérkőzésen is túl vannak (két barátságos a NEC és a Steaua Bukarest ellen és egy bajnoki a Barunschweig házigazdájaként). Bár minden rossz sorozat megszakad egyszer, de elnézve eddigi teljesítményüket vendégként, nem biztos, hogy a jó formában lévő Augsburg pályáján szakadna ki náluk a gólzsák.

Tipp: Az Augsburg nyeri a meccset @ 1.70

Bayer Leverkusen 1.52, döntetlen 4.00, VfB Stuttgart 6.50
A meglepetések fordulójában a Leverkusen sem maradt ki a szórásból, 3-2-re kikaptak a kiesés elől menekülő Freiburg otthonában. Ezzel a vereséggel nyilván a Bayern járt a legjobban, akik immáron 13 ponttal járnak előrébb, mint a Leverkusen. Jó hír számukra, hogy az utóbbi években sikeresen szerepeltek a Stuttgart ellen, két ikszet leszámítva mindig elverték a svábokat. Otthon amúgy is jó a Bayer, mérlegük a Bundesliga idei kiírásában 7-1-1. Ugyanakkor a teljes képhez hozzátartozik, hogy legutóbbi három bajnokijukat elveszítették, de talán most kijönnek a hullámvölgyből.

Vagy mégsem? Ugyanis a Stuttgart egészen összeszedett csapat benyomását keltette szerdán, annak ellenére, hogy kikaptak otthon 2-1-re a Bayern Münchentől. Az utolsó pillanatig állták a sarat, úgyhogy elég valószínű, hogy most is szoros meccset játszanak majd, a pontszerzést sem lehet teljesen kizárni. 

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.35

Mainz 1.78, döntetlen 3.60, Freiburg 4.50
Egészen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt mostanában a Mainz, ennek egyik állomása volt a múlt heti stuttgarti győzelem (2-1). Idén ez lesz az első bajnoki meccsük otthon, utoljára egy évvel ezelőtt tudták legyőzni a Freiburgot hazai környezetben és most sem mehetnek biztosra ellenük.

Ugyanis kezd magára találni a Freiburg, mint arról följebb már volt szó, 3-2-re legyőzték a második helyezett Leverkusent. Ha ebből indulunk ki, akkor simán előfordulhat, hogy legalább egy döntetlent összehoznak a Mainz otthonában. Még akkor is, ha nem gyakran fordul elő, hogy értékelhető eredményt produkálnak vendégként.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.70

Bayern München 1.08, döntetlen 11.00, Eintracht Frankfurt 22.00
Ha nem is simán, de behúzta halasztott meccsét szerdán a Bayern München és toronymagasan vezeti a Bundesligát. Kicsit unalmas már leírni, de a bajorok nagyon jók hazai pályán, nem túl valószínű, hogy pont a Frankfurt rondítana bele makulátlan statisztikájukba. Talán nem nagy vakmerőség akár két gólos hendikeppel is megtenni a hazai győzelmet.

Ugyanis a Frankfurt idén sem váltja meg a világot, idegenben meg főleg nem. Mérlegük 3-2-4 az idei kiírásban, Münchenben utoljára 2007-ben tudtak pontot szerezni. 

Tipp: Fogadás hendikeppel (0-2), a Bayern nyeri a meccset @ 1.90

A kombináció eredő szorzója @ 13.66